T'interessa

Noticias

Ves enrere Elisa Núñez exigix al Govern d'Espanya una igualtat de tracte per a totes les regions en matèria de digitalització de la Justícia

Elisa Núñez exigix al Govern d'Espanya una igualtat de tracte per a totes les regions en matèria de digitalització de la Justícia

  • La consellera ha anunciat que pròximament es digitalitzarà el Registre Civil del Jutjat de Pau de Chiva
  • Al llarg de dos anys es digitalitzaran 8.600 llibres dels registres civils de la Comunitat Valenciana

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha exigit al Govern de Pedro Sánchez “la igualtat de tracte de totes les regions espanyoles, ja que ens hem assabentat pels mitjans de comunicació que s'ha destinat una partida pressupostària diferent en matèria de digitalització de la Justícia per a Catalunya, discriminant així la resta de regions espanyoles”.

Núñez ha fet estes declaracions en el transcurs de la seua visita al Jutjat de Pau de Chiva on ha anunciat que pròximament “es digitalitzarà el Registre Civil del Jutjat de Pau del municipi. Un projecte que s'emmarca dins dels projectes de digitalització de l'Administració general de l'Estat del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), Next Generation EU.

Esta iniciativa té previst “digitalitzar 8.600 llibres dels registres civils de la Comunitat Valenciana”, segons ha informat la consellera.

Elisa Núñez ha posat èmfasi en el fet que “este projecte, en el qual s'invertiran quasi cinc milions d'euros i que es desenvoluparà durant dos anys, suposa un gran impuls a la digitalització i eliminació de llibres en paper". A més, ha afegit que és “una aposta per la millora de l'Administració de Justícia i una prioritat per al Consell”.

La titular de Justícia ha elogiat "l'excel·lent treball que s'està realitzant per a dur a terme esta digitalització. Un treball minuciós, tecnològic, però amb una labor manual imprescindible”, perquè, segons ha afegit Núñez, l'objectiu és "que qualsevol ciutadà puga anar a un municipi i demanar un certificat de naixement o de defunció i, al seu torn, un funcionari puga oferir les dades amb immediatesa”.

Elisa Núñez, a més, s'ha reunit amb l'alcaldessa del municipi, Amparo Fort, qui, en matèria de Justícia, li ha traslladat les necessitats de la localitat, entre les quals destaca la creació d'un nou jutjat de primera instància, així com una nova seu judicial. Per la seua part, Núñez ha agraït a la corporació “la seua aposta i interés per la justícia” i ha remarcat que “des de la Conselleria, la nostra prioritat, és atendre i estudiar cada una de les peticions dels municipis”.   

A l'acte també han assistit el secretari autonòmic de Justícia, Eduardo Luís Ruíz, el secretari autonòmic de Víctimes i Accés a la Justícia, Javier Bazán i la directora general de Justícia, Cristina Gil.