T'interessa

Noticias

Ves enrere El Consell ratifica les obres d’emergència per a la consolidació de la muralla del castell de Xàtiva per valor de 240.000 euros

El Consell ratifica les obres d’emergència per a la consolidació de la muralla del castell de Xàtiva per valor de 240.000 euros

  • L’actuació permetrà la restauració dels llenços de muralla situats al costat del pati d’armes i en la zona pròxima a l’entrada al castell Menor

El Consell ha ratificat les obres d’emergència per a la consolidació de la muralla del castell de Xàtiva que suposaran una inversió de més de 240.000 euros i han sigut finançades amb fons Next Generation EU.

L’actuació, impulsada per la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, tenen com a objectiu restaurar els danys existents en dos trams de llenç en els quals s’han produït despreniments que posen el risc l’estabilitat de la muralla.

Per a dur-ho a terme, comptarà amb la participació d’un equip multidisciplinari encapçalat per especialistes en arquitectura i arqueologia amb àmplia experiència en intervenció en béns d’interés cultural (BIC) com és el cas de la fortalesa xativina.

En concret, els treballs es duran a terme, d’una banda, en el sector situat al costat del pati d’armes, per a evitar la solsida de la muralla. En este punt, encara que el despreniment és puntual, la deterioració patida ha deixat el nucli de terra desprotegit.

Això ha provocat tal pèrdua de secció del mur que hi ha risc de col·lapse del front de muralla, la qual cosa podria afectar el cos superior emmerletat i l’espai del pati d’armes.

La segona de les actuacions previstes es durà a terme en la zona de muralla que dona en el vessant sud de la fortificació, pròxima a l’entrada al castell Menor.

En este cas, les obres es faran sobre una gran porció de llenç que ha col·lapsat i provocat la caiguda de rebles vessant a baix amb el consegüent risc no solament per al mateix monument, sinó també per a la seguretat de les persones. A més, la part que queda en peus es troba bombada, la qual cosa suposa un clar indici que també puga esfondrar-se si no s’hi intervé ràpidament.

La intervenció de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport proposa la recuperació del llenç col·lapsat, mitjançant la construcció del mur de tàpia i el reforç de la zona encara en peus.