T'interessa

Noticias

Ves enrere El Consell invertirà quasi un milió d'euros en el condicionament de les parades del TRAM de Castelló en la línia Grau-Serradal per a fer-les accessibles

El Consell invertirà quasi un milió d'euros en el condicionament de les parades del TRAM de Castelló en la línia Grau-Serradal per a fer-les accessibles

  • Salomé Pradas defén l'aposta de la Conselleria de Medi Ambient per la sostenibilitat i l'accessibilitat universal del transport públic
  • L'actuació també preveu la instal·lació de dos punts de càrrega ultraràpida per a substituir vehicles dièsel per elèctrics

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori invertirà quasi un milió d'euros en el condicionament de les parades del TRAM de Castelló en la línia del Grau-Serradal per a fer-les accessibles a persones amb mobilitat reduïda, així com per a la instal·lació de dos punts de càrrega ultraràpida.

La consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, ha manifestat que es tracta d'una actuació que evidencia “la gran aposta de la Conselleria per la sostenibilitat i l'accessibilitat universal del transport públic, així com per l'ús dels combustibles nets”.

Les obres adjudicades consistixen en l'adequació de les parades per a fer-les accessibles a persones amb mobilitat reduïda, i compatibles amb l'ús de vehicles elèctrics intel·ligents. “Tot això permetrà substituir els vehicles dièsel, que actualment operen en esta línia, per altres quatre 100 % elèctrics i dotats de sistemes de guiat intel·ligent”, ha indicat Pradas.  

A més, el contracte preveu la realització de l'obra civil necessària per a la instal·lació de dos punts de càrrega ultraràpida en la parada Rotonda del Centenari del Grau de Castelló, que donarà servici als futurs autobusos elèctrics que operaran en el TRAM, i que no requeriran l'ús de catenària. En este sentit, les actuacions compten amb un termini d'execució de 10 mesos, per la qual cosa s'ha previst que la línia Grau-Serradal puga ser operada mitjançant vehicles 100 % elèctrics al començament de 2025.

Fons europeus

El contracte adjudicat forma part d'una sèrie d'actuacions desenvolupades per la Conselleria per a millorar la sostenibilitat i accessibilitat del servici de transport públic de viatgers del TRAM de Castelló.

Finalment, el conjunt d'actuacions compta amb un pressupost d'execució de 5,6 milions d'euros, dels quals 4,7 milions seran cofinançats per la Unió Europea, a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència.