T'interessa

Noticias

Ves enrere El Consell destinarà 15,5 milions d'euros procedents dels fons europeus a formar la ciutadania en competències digitals

El Consell destinarà 15,5 milions d'euros procedents dels fons europeus a formar la ciutadania en competències digitals

  • L'objectiu de la Conselleria d'Innovació és proporcionar les habilitats digitals bàsiques per a la resolució de problemes i l'enfocament de situacions concretes a què s'enfronta qualsevol persona en el seu dia a dia

La Comunitat Valenciana rebrà 15,5 milions d'euros del Pla de recuperació, transformació i resiliència per a formar la ciutadania en competències digitals. Aquesta acció s'alinea amb l'estratègia que la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital impulsa, a través de les direccions generals d'Avanç per a la Societat Digital i de Lluita contra la Bretxa Digital, amb la finalitat de garantir la inclusió digital de tota la ciutadania, no deixar ningú arrere en el procés de digitalització i avançar en el desenvolupament de competències digitals bàsiques.

Els 15,5 milions permetran la formació de més de 73.000 valencians i valencianes en competències digitals, que els permeten informar-se i comunicar-se, desenvolupar continguts digitals, aprendre a protegir-se, resoldre els problemes tècnics bàsics a què puguen enfrontar-se i permetre que utilitzen les tecnologies digitals amb autonomia i suficiència.

L'objectiu final que pretén assolir el Consell amb aquestes accions és proporcionar a la ciutadania les habilitats digitals bàsiques per a la resolució de problemes i l'enfocament de situacions concretes a les quals qualsevol persona s'enfronta en el seu dia a dia, per a poder desenvolupar l'exercici ple de la ciutadania digital.

La directora general per la Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz, ha explicat que "hem de pensar en la bretxa digital més enllà de l'accés a la tecnologia. Actualment, el 40 % de la ciutadania valenciana té importants llacunes en matèria de competències digitals, per això dotar la ciutadania de les eines necessàries per a fer un ús segur i responsable de la tecnologia és per a nosaltres la clau".

Les accions de formació s'iniciaran a partir de l'últim trimestre de l'any 2022, i es desenvoluparan fins al 31 de desembre de 2025.

Els programes formatius es desenvoluparan a través de mòduls formatius, tallers o seminaris d'entre 5 i 20 hores adaptats als perfils dels ciutadans i ciutadanes que accedisquen a aquests programes, i es realitzaran en modalitat en línia, semipresencial o presencial, depenent de la disponibilitat i l'accessibilitat dels i les participants. Els continguts estaran basats en el Marc Valencià de Competències Digitals que pren com a referència el Marc Europeu de Referència per a les Competències Digitals de la Ciutadania.

Les persones beneficiàries d'aquests programes seran persones a partir de 14 anys, amb especial atenció a aquelles amb més vulnerabilitat, sense competències o amb competències digitals baixes. En acabar el curs, els i les participants rebran una certificació d'assoliment dels objectius de formació.