T'interessa

Noticias

Ves enrere Educació selecciona 43 centres d'FP per a crear espais de formació adaptats a les demandes dels sectors productius

Educació selecciona 43 centres d'FP per a crear espais de formació adaptats a les demandes dels sectors productius

  • La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació destina 300.000 euros per a la posada en marxa del projecte 'Aules Indústria 5.0’ 
  • La iniciativa perseguix fomentar la investigació i la innovació en sectors com l'automatització avançada, robòtica i altres tecnologies emergents 

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació ha seleccionat 43 centres de Formació Professional de la Comunitat Valenciana de titularitat pública per a participar en una iniciativa que pretén adaptar este tipus d'ensenyament a les demandes actuals dels sectors productius. 

Per províncies, 23 d'estos centres són de la província de València, 17 de la d'Alacant i tres de Castelló. La Conselleria vol impulsar un canvi de paradigma en l'àmbit de l'educació professional i catapultar-la com un dels motors del creixement econòmic i social.

En este sentit, s'han destinat 300.000 euros procedents dels fons MRR, que s'emmarquen en el Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea-Next Generation EU, per a posar en marxa ‘Aules Indústria 5.0’.

Cadascun dels centres seleccionats disposarà de fins a un màxim de 25.000 euros, amb els quals haurà de contribuir a fomentar la investigació i la innovació en sectors com l'automatització avançada, robòtica i altres tecnologies emergents, així com a crear espais de formació i investigació que milloren les competències en estes àrees i faciliten l'ocupabilitat.

La iniciativa també abasta altres objectius, com fomentar l'intercanvi d'experiències amb el sector productiu a través projectes i col·laboracions amb empreses o entitats relacionades, o la col·laboració entre centres de diferents famílies professionals per a dur a terme projectes comuns basats en tecnologies d'indústria 5.0.

La indústria 5.0 és la revolució tecnològica que està transformant el sector industrial en espais intel·ligents basats en IoT i en computació cognitiva. La formació digital és un eix estratègic en la societat del coneixement, i, dins d'esta, l'automatització i robòtica és clau per a afrontar els reptes del present i del futur.