T'interessa

Noticias

Ves enrere Educació acredita en Competència Digital, en els nivells A1 i A2, més de 70.000 docents de la Comunitat Valenciana

Educació acredita en Competència Digital, en els nivells A1 i A2, més de 70.000 docents de la Comunitat Valenciana

  • Es tracta de donar resposta als compromisos que l’Administració té amb Europa, a través de Fons Europeus de Recuperació i Resiliència
  • Des de la Conselleria s’han organitzat accions formatives per a facilitar als docents l’obtenció de l’acreditació

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació  ha fet el procés d’acreditació en Competència Digital Docent (CDD) en els nivells A1 i A2.
En esta primera fase s’han acreditat 73.082 docents, dels quals 58.953 ho han fet en el nivell A1 i 14.129 en el nivell A2. L’acreditació de la Competència Digital Docent funciona com la d’idiomes, va des d’un nivell A1, bàsic, a un nivell C2, avançat.

L’objectiu d’esta acreditació és aconseguir que els docents valencians adquirisquen les competències digitals que els permeten millorar en benefici de l’alumnat. D’esta manera, es dona resposta als compromisos que l’Administració té amb Europa, a través de Fons Europeus de Recuperació i Resiliència.

En este procés ha treballat la Subdirecció General de Formació del Professorat, pertanyent a la Direcció General de Personal Docent, juntament amb el Servici d’Informàtica per a la Gestió Educativa.

Entre els procediments per a acreditar-se en Competència Digital Docent està la formació. Per este motiu des de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació  s’han analitzat les accions formatives que ha oferit la seua xarxa Cefire perquè els docents valencians saberen quines àrees havien superat i quin és el seu nivell competencial.

Així mateix, a més de l’anàlisi de les accions formatives dels Cefire, s’ha oferit formació específica, que en el nivell A1 ha aconseguit certificar 23.000 docents més amb un curs d’una duració de 40 hores per a arribar al total dels 58.953 docents acreditats.
En estos moments, altres 2.000 docents estan fent el curs específic d’A2 de 50 hores de duració que incrementarà els 14.129 docents ja acreditats.

Seguint amb el compromís d’oferir un ensenyament de qualitat amb una vocació de futur, la Conselleria d’Educació pròximament oferirà cursos específics dels nivells B1 i B2, així com una anàlisi de l’avaluació en l’acompliment docent i de funcions específiques, a través de la publicació de guies públiques que permetran acreditar a diversos milers de docents en estos nivells.