« Ves enrere

El president del Govern assumeix la proposta de Ximo Puig i anuncia que Benidorm serà la seu de la plataforma intel·ligent de destinacions turístiques

El president del Govern assumeix la proposta de Ximo Puig i anuncia que Benidorm serà la seu de la plataforma intel·ligent de destinacions turístiques

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, havia sol·licitat que aquest organisme tinguera seu a la principal ciutat turística d'Espanya dins del marc de descentralització necessari de l'Administració de l'Estat
  • Es tracta d'un projecte emmarcat en el pla de recuperació Espanya Pot i que aprofundirà en la modernització
  • Tindrà una inversió de 130 milions d'euros i convertirà Benidorm i Alacant en referent en el disseny del futur del sector

 

 

Benidorm serà la seu de la plataforma intel·ligent de destinacions turístiques. L'anunci l'ha fet el president del Govern, Pedro Sánchez, juntament amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de reunir-se aquest diumenge amb empresariat del sector turístic a Benidorm.

El projecte suposarà una inversió de més de 130 milions d'euros que serviran per a desenvolupar programes de turisme intel·ligent per a tot el sector espanyol, i convertirà Benidorm i, en general, Alacant en un referent per a tota Espanya en l'aplicació de les noves tecnologies turístiques.

La plataforma intel·ligent de destinacions turístiques és una eina que combinarà dades públiques i privades amb l'objectiu de connectar de manera digital destinacions, turistes i empreses, així com millorar la competitivitat del sector.

El Data Space estarà situat a Benidorm i la Comunitat Valenciana rebrà dades de tota Espanya a través d'aquest centre, que serà un referent de la nova política basada en la digitalització, la transparència i la sostenibilitat.

La seu per a l'equip tècnic seran les instal·lacions d'Invat·tur i, a més, ja està prevista la creació d'un nou Centre de Turisme (CdT), al costat d'Invat.tur, que conformarà així un campus d'innovació turística a Benidorm.

La plataforma intel·ligent fomentarà el desenvolupament de nous serveis basats en dades per al o la turista, de manera que permetria augmentar la sostenibilitat de les destinacions turístiques i personalitzar l'oferta al visitant.

El president de la Generalitat havia sol·licitat al Govern central que aquest organisme tinguera seu a la principal ciutat turística d'Espanya, Benidorm, dins del marc de descentralització necessària de l'Administració de l'Estat.