T'interessa

Portals

Enllaços

.

 

novetats

Ves enrere PUIG AFIRMA QUE L'APOSTA DE LA COMUNITAT PER LA INTERNACIONALITZACIÓ DE LA SEUA ECONOMIA PASSA PER L'ENFORTIMENT DE LA UE

PUIG AFIRMA QUE L'APOSTA DE LA COMUNITAT PER LA INTERNACIONALITZACIÓ DE LA SEUA ECONOMIA PASSA PER L'ENFORTIMENT DE LA UE


 

  • El president ha reclamat unes "regles clares" per a participar en els mercats internacionals amb un marc estable

  • La comissària de Comerç, Cecilia Malmström ha valorat la implicació del Govern valencià en els objectius dels tractats comercials europeus

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que l'aposta de la Comunitat Valenciana per la internacionalització de la seua economia i pel comerç està estretament vinculada a l'enfortiment de la Unió Europea.

Així s'ha manifestat Puig en el debat 'Diàlegs ciutadans' organitzat per Efe-Fórum Europa, a què ha assistit junt amb la comissària de Comerç de la Comissió Europea, Cecilia Malmström que es troba realitzant una visita institucional a València. A l'acte també ha assistit el delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig.

Puig ha ressaltat la sintonia de la Generalitat amb la política comercial de la Comissió Europea. En este sentit, ha assegurat que el Consell ha alineat la seua política comercial amb les directrius de la Unió.

La comissària europea, per la seua banda, ha valorat la implicació del Govern valencià en els objectius dels tractats comercials impulsats pel seu departament de la Comissió Europea. Durant el debat, Malmström ha saludat les recents missions comercials i institucionals a països com Canadà o Japó.

El cap de l'Executiu valencià, que ha destacat que la internacionalització està en el "ADN" de l'economia de la Comunitat, ha assegurat que els valencians sempre han tingut "una visió profundament europeista", i ha ressaltat que el Consell "veu amb expectació" i de manera positiva les iniciatives empreses per la comissària Malmström per a la formalització d'acords comercials amb tercers països.

Així, Puig ha reclamat la necessitat d'arribar a estos acords per a establir "unes regles" que generen un marc comú per al comerç internacional. "Si hi ha unes regles, tots sabem on juguem", ha incidit. En este sentit, el president ha reclamat un marc estable amb "regles clares" perquè les pimes puguen desembolicar-se en els mercats internacionals amb major facilitat.

Per això, Puig ha defés els acords tant per l'eliminació de barreres aranzelàries per a augmentar la competitivitat exportadora, com per l'obertura d'oportunitats abans no plantejades en els dits mercats.

No obstant això, i respecte al mercat agroalimentari, ha puntualitzat que han de mantindre's els estàndards de qualitat i fitosanitaris, així com seguir una "visió rigorosa", alhora que ha considerat necessari fer un seguiment dels tractats. "La globalització no pot modelar-nos; nosaltres hem de modelar-la a ella", ha incidit.

D'altra banda, el cap del Consell ha qualificat a Europa de "un espai polític, social i econòmic fonamental per a la pau" i ha cridat a enfortir el projecte comunitari i la seua cohesió des de l'àmbit local i regional.

Per a consultar esta informació en el portal polse ací