T'interessa

Portals

Enllaços

.

 

novetats

Ves enrere LA GVA PARTICIPARÀ EN DOS PROJECTES DE LA UE D'ESTALVI ENERGÈTIC EN LES VIVENDES PÚBLIQUES

LA GVA PARTICIPARÀ EN DOS PROJECTES DE LA UE D'ESTALVI ENERGÈTIC EN LES VIVENDES PÚBLIQUES

La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE) i de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE) , participarà en dos projectes europeus l'objectiu del qual serà promoure l'eficiència i l'estalvi energètic en vivendes del parc públic de la Generalitat.

 

Els projectes Happen! i TripleA-reno, impulsats per la Direcció General de Vivenda, han sigut seleccionats entre diverses propostes. Estos projectes s'emmarquen dins d'Horitzó 2020, el programa d'investigació i innovació de la Unió Europea.

 

El projecte Happen! estudiarà l'eficiència energètica en les edificacions dels països del vessant mediterrani, en els que predomina el clima càlid. Donada la inexistència d'un enfocament actual adaptat a este tipus d'ambients mediterranis, el projecte ha seleccionat tres experiències pilot -un d'elles a València- que permetran aplicar els nous criteris energètics en ciutats d'Espanya, Itàlia, França, Grècia, Eslovènia, Croàcia i Xipre.

 

El primer pas serà la posada en comú de les dades energètiques de les edificacions dels països participants i, una vegada analitzats, es revisaran i replantejaran els criteris d'eficiència energètica per a aplicar-los en les tres experiències pilot. La Generalitat Valenciana, a través d'EIGE i IVE, comptarà amb un pressupost de 125.000 euros per a la coordinació i gestió del projecte i posarà en pràctica estos criteris en la rehabilitació integral d'un edifici de vivendes.

 

D'altra banda, el projecte TripleA-reno pretén aplicar mesures i hàbits dirigits a l'usuari per a millorar l'eficiència energètica en els seus llars, matèria en què l'Institut Valencià de l'Edificació té experiència prèvia a través d'altres projectes d'innovació. Països com Itàlia, Hongria, Espanya, Bèlgica, Països Baixos, Alemanya i Eslovènia, participen en este programa. El pressupost que compte EIGE i IVE per a este programa és de 37.000 euros.

 

En el projecte TripleA-reno, cada soci aplicarà les mesures estudiades en un edifici concret i estudiarà la seua evolució en els tres anys de duració del projecte. Durant este temps, el principal objectiu d'este projecte és analitzar el gasto energètic de la unitat familiar i introduir mesures que augmenten la seua eficiència energètica, amb la finalitat d'arribar a aconseguir una reducció de fins al 60% d'estalvi.