La Comunitat Valenciana presenta en el Parlament Europeu les bones pràctiques de la Generalitat en matèria de gestió de l’aigua i les costes - Relaciones con la UE y el Estado
.
Ves enrere La Comunitat Valenciana presenta en el Parlament Europeu les bones pràctiques de la Generalitat en matèria de gestió de l’aigua i les costes
La Comunitat Valenciana presenta en el Parlament Europeu les bones pràctiques de la Generalitat en matèria de gestió de l’aigua i les costes
La directora general de Representació davant la Unió Europea i les Comunitats Autònomes, Raquel Aguado, ha participat en la reunió de l’intergrup SEArica i la conferència ‘Turning the tide: How to drive climate resilience in coastal and maritime infrastructure?’ en el Parlament Europeu durant la seua agenda de treball a Brussel·les.
Durant la seua intervenció, Aguado ha compartit les experiències de la Comunitat Valenciana, que la situen com a referent en la gestió de l’aigua i les costes enfront del canvi climàtic. Estes bones pràctiques, desenvolupades per la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, s’han presentat en el Parlament Europeu gràcies a l’acció de la delegació a Brussel·les, per a enfortir el posicionament regional en este àmbit.
Aguado ha subratllat la rellevància de la cooperació per a abordar desafiaments comuns i construir un futur europeu més sostenible, i ha destacat que “la resiliència climàtica a les regions costaneres i marítimes és crucial. La Unió Europea ha de liderar esforços per a donar suport a mesures efectives que asseguren la protecció de les nostres comunitats enfront dels impactes del canvi climàtic”.
“La Comunitat Valenciana és un referent a la UE pel que fa a la gestió de l’aigua i de les seues costes. El nostre objectiu és treballar junts amb els nostres socis europeus per a impulsar polítiques comunitàries que enfortisquen la cohesió i el desenvolupament sostenible a les nostres regions”, ha assenyalat Aguado.
La taula redona també ha comptat amb la presència de representants de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea, l’Agència Europea de Medi Ambient, Climate-Kic —el partenariat publicoprivat més important d’Europa centrat en la innovació climàtica—, i altres actors clau del sector.
En el marc de la seua visita, la directora general ha mantingut diverses trobades amb l’equip de la Delegació de la Generalitat a Brussel·les per a alinear estratègies i prioritats de cara a les pròximes activitats del Comité de les Regions.