.

 

novetats

Ves enrere La Comissió Europea llança oficialment el Grup d'Experts d'Alt Nivell per al sector de l'Automoció de la UE: GEAR 2030

La Comissió Europea llança oficialment el Grup d'Experts d'Alt Nivell per al sector de l'Automoció de la UE: GEAR 2030

- La Comunitat Valenciana participa en representació de 50 regions europees
- Laguna: "És important treballar en el si de les institucions europees per a reforçar la indústria de l'automòbil a nivell territorial i europeu tenint molt en compte a les nostres xicotetes i mitjanes empreses i els seus treballadors, als nostres productors i als consumidors "
 

(27/01/2016) La Comissió Europea ha presentat oficialment al seu grup d'experts d'alt nivell GEAR 2030 amb qui començarà el diàleg per a decidir els objectius i dissenyar les futures directrius que guiaran al sector de l'automòbil en la UE.

Encapçalament per la comissària europea de Mercat Interior, Indústria, Emprendimiento i PIMES, la polonesa Elzbieta Bienkowska, la sessió va comptar amb un fort respatler polític, institucional i empresarial.

Van participar en la reunió els comissaris europeus de Mobilitat i Transport, l'eslovena Violeta Bulc, d'Ocupació i Assumptes Socials, la belga Marianne Thyssen, d'Economia Digital, l'alemany Günther Oettinger i d'Acció pel Clima i Energia, l'espanyol Miguel Arias Cañete, els governs de tretze estats membres de la UE (Alemanya, França, Regne Unit, Itàlia, Espanya, Àustria, Països Baixos, Suècia, Polònia, Bèlgica, República Txeca, Romania, Eslovàquia) així com representants de la indústria de l'Automoció, dels treballadors del sector, dels consumidors i d'organitzacions no governamentals que treballen pel medi ambient.

La directora general de Relacions amb la UE, Regina Laguna, va destacar que "és molt important mantindre la dimensió humana i mediambiental en el centre del debat. El que es decidisca ací haurà de contribuir a reforçar la indústria de l'automòbil a nivell europeu tenint molt en compte a les xicotetes i mitjanes empreses i els seus treballadors, als productors i als consumidors. La indústria de l'automoció i especialment la indústria auxiliar de l'automòbil és un dels pilars més importants per a l'economia valenciana i també per a la Unió Europea en què el sector de l'automòbil dóna ocupació a més de 12 milions de persones i aporta quasi un 5%  al seu PIB "

Durant la jornada es van abordar els temes identificats com prioritaris per les institucions que comprén l'adaptació de totes les empreses del sector a les noves tendències en la demanda, l'automatització de vehicles i la competitivitat a nivell global. Estos temes seran els eixos en què se centre el treball d'este grup d'experts europeus el mandat del qual s'estendrà fins al 2018.

La Comunitat Valenciana en el Grup d'Alt Nivell GEAR 2030

En el seu caràcter de membre del Comité de les regions, la institució europea que dóna veu als territoris i les ciutats, el president Ximo Puig va ser triat recentment per a presidir el grup interregional sobre el sector de l'automòbil. Este grup, en el que participen més de 50 regions de tota la UE, és un fòrum estratègic per a promoure els interessos de la Comunitat Valenciana en este sector i participar en els processos de decisió de la Unió Europea que afecten el sector.

La Generalitat participa en el Grup d'Alt Nivell GEAR 2030 en representació d'este intergrup del Comité de les regions que presidix la Comunitat, aportant la perspectiva territorial a este important debat que definirà el futur del sector.