T'interessa

Portals

Enllaços

.

 

novetats

Ves enrere FABRA DEMANARÀ A LA UE QUE TINGA EN COMPTE L'AGRICULTURA MEDITERRÀNIA EN LA NEGOCIACIÓ DEL NOU TRACTAT AMB ELS EUA 

FABRA DEMANARÀ A LA UE QUE TINGA EN COMPTE L'AGRICULTURA MEDITERRÀNIA EN LA NEGOCIACIÓ DEL NOU TRACTAT AMB ELS EUA 

Recorda que ja ha plantejat la necessitat de mecanismes de prevenció de crisi com l'actual veto del Govern rus a productes agroalimentaris europeus.

- Reitera el seu suport al sector amb més pes exportador de la Comunitat "per a demostrar la importància de l'agricultura valenciana davant de la Unió Europea i davant de la resta del món".
- Es compromet a tornar a acompanyar el sector en l'edició de Fruit Logística 2016, com ho ha fet en els tres últims anys.

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha avançat que demanarà a la Unió Europea que es tinguen en compte el pes específic i les característiques de l'agricultura mediterrània, en la negociació que s'està realitzant en estos moments del Tractat amb els Estats Units.

Fabra ha fet este anunci davant dels representants del sector agrícola de la Comunitat en la visita que ha realitzat a Berlín a la Fira Internacional Agroalimentària Fruit Logística.

El president també ha explicat que des del Consell ja s'ha plantejat al Govern d'Espanya que reivindique davant de la Unió Europea la necessitat d'adoptar mecanismes efectius de prevenció de les crisis que puguen sorgir en el futur, com l'ocorreguda pel descens de les exportacions hortofructícoles pel veto de Rússia.

"Una comunitat com la valenciana, que lidera a Europa la producció de cítrics, no pot tornar a viure una situació com la distorsió del sector que s'ha generat en el mercat internacional, davant de decisions polítiques de vetar productes hortofructícoles valencians", ha afegit.

Fabra ha recordat que ha estat en contacte amb el sector des del primer moment d'originar-se el veto rus per a abordar solucions, com la campanya de promoció del consum de cítrics i caquis -a la qual el Consell va destinar 500.000 euros-. Així mateix, ha reiterat la seua confiança, després de la trobada que va mantindre amb la ministra d'Agricultura, que el Govern d'Espanya incloga els cítrics en les noves mesures compensatòries previstes per la crisi amb Rússia, com ja es va aconseguir en les dos primeres quotes.

El cap de l'executiu valencià va avançar que la Generalitat ja ha licitat l'estand per a l'edició de Fruit Logística 2016, i s'ha compromés a tornar en 2016, com ho ha fet en els tres últims anys. "Ara més que mai és necessari demostrar la ferma aposta de la Generalitat per donar suport i promoure la presència de l'agricultura valenciana en les principals fires internacionals", ha afegit.

En esta edició, Espanya és el segon país en nombre de participants, després d'Itàlia, i la Comunitat Valenciana lidera, amb 78 firmes, el nombre d'empreses participants espanyoles. A més, el sector agroalimentari ha tornat a ser en 2014 el que més saldo positiu aporta a la balança comercial de la Comunitat, amb el 20 % del total de les nostres vendes exteriors i un volum de facturació de 4.534 M, la qual cosa situa la Comunitat com la 3a més exportadora d'Espanya. Per totes estes raons, Fabra ha subratllat que "amb la presència en fires com ara Fruit Logística del sector amb més pes exportador de la Comunitat, demostrem la importància de l'agricultura valenciana davant de la Unió Europea i davant de la resta del món".