.

 

novetats

Ves enrere El secretari autonòmic per a la Unió Europea i els membres del seu equip han analitzat els temes claus del discurs de la presidenta de la Comissió Europea

El secretari autonòmic per a la Unió Europea i els membres del seu equip han analitzat els temes claus del discurs de la presidenta de la Comissió Europea

El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha valorat el discurs anual sobre l'Estat de la Unió Europea de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, i ha considerat que les iniciatives anunciades “són molt positives per als ciutadans i les empreses de la Comunitat Valenciana”.

Joan Calabuig ha analitzat, al costat de la directora general de Relacions amb la Unió Europea, Daría Terrádez, i altres membres del seu equip, així com amb representants d'organitzacions europeistes, els temes claus que ha tractat Von der Leyen en la seua intervenció, relacionats amb la invasió russa d'Ucraïna, la crisi energètica i l'emergència climàtica i el repte del futur d'Europa.

En aquest sentit, el secretari autonòmic ha destacat que iniciatives com la desvinculació del gas en la fixació del preu de l'electricitat, la reducció del preu del gas, la redistribució dels beneficis extraordinaris de les empreses energètiques i la seua canalització cap als col·lectius socials més necessitats, afavoreixen a la ciutadania i permeten una distribució equilibrada dels esforços provocats per la invasió d'Ucraïna.

A més, ha explicat que aqueixa orientació consolida i reforça les mesures que ja està prenent el Govern d'Espanya i la Generalitat durant els últims mesos.

D'altra banda, Calabuig ha destacat la importància de l'aposta decidida per les energies renovables i, particularment, de l'eòlica, la solar i l'hidrogen, que obrin grans oportunitats per a la Comunitat Valenciana.

No obstant això, Calabuig, ha assenyalat que haguera sigut pertinent que la presidenta haguera aprofundit, en major mesura, en les dimensions social i territorial del projecte europeu i la necessitat de reforçar la política de cohesió i el paper de les administracions regionals.

Finalment, ha destacat la importància del debat democràtic, així com la pertinència de seguir atentament i contribuir a les propostes sobre el futur d'Europa i la seua repercussió en les ciutadanes i els ciutadans valencians.