T'interessa

Portals

Enllaços

.

 

novetats

Ves enrere EL CONSELL SUBVENCIONARÀ A EMPRESES VALENCIANES QUE CONTRACTEN JOVES DEL PROGRAMA EURODISEA

EL CONSELL SUBVENCIONARÀ A EMPRESES VALENCIANES QUE CONTRACTEN JOVES DEL PROGRAMA EURODISEA

- La Conselleria d'Hisenda i de Model Econòmic aporta el 92 % del cost salarial dels joves europeus en empreses de la Comunitat Valenciana
- Es tracta del programa europeu dirigit a joves de 18 a 30 anys en situació de desocupació
- Els joves valencians interessats a fer les seues pràctiques a l'estranger poden presentar la sol·licitud en qualsevol moment de l'anyLa Conselleria d'Hisenda i de Model Econòmic subvencionarà les empreses que participen en el Programa Eurodisea, amb què es pretén incrementar les expectatives laborals dels joves de 18 a 30 anys en situació de desocupació.

Aquest programa europeu té dos vessants: d'una banda, el que possibilita que joves europeus tinguen un contracte de treball en empreses valencianes durant un període de cinc mesos; i d'una altra, el que permet que els joves valencians siguen contractats en empreses europees.

Per a l'any 2020, la Conselleria ha previst destinar 430.000 euros a subvencionar aquelles empreses que contracten 45 joves procedents dels països europeus que participen en la iniciativa. Amb aquesta quantitat es finança el 92 % del cost salarial que suposa a les empreses valencianes la contractació dels joves, així com un curs d'idiomes intensiu, l'allotjament del primer mes i les activitats d'immersió cultural que se'ls ofereix a aquests joves durant la seua estada a la Comunitat Valenciana.

En concret, la Conselleria subvenciona amb 1.403 euros mensuals cada lloc de treball oferit, la qual cosa suposa que l'empresa tan sols aporta 122 euros al mes per a sufragar els costos laborals dels joves contractats. A canvi, les empreses compten amb la capacitat i qualificació de joves que van fer els seus estudis en un altre país europeu, alhora que milloren la seua internacionalització i la seua competitivitat.

Els joves estrangers venen a la Comunitat Valenciana en dos períodes, de maig a octubre i d'octubre a març, en grups de 20 a 35 persones. Per la seua banda, els valencians ixen de manera contínua al llarg de l'any a les diferents regions europees.

Integració laboral de joves valencians de la Comunitat

Els joves valencians que participen en el Programa ho fan en les mateixes condicions, és a dir, són contractats per les empreses europees i reben una remuneració semblant a la que es paga a la Comunitat Valenciana i d'acord amb el nivell de vida de la regió.

Aquests joves milloren la seua experiència professional i, al mateix temps, tenen l'oportunitat d'aprendre una llengua estrangera o millorar el seu coneixement d'aquesta. Tot això contribueix a millorar el seu currículum, així com les seues expectatives d'integració laboral.

De fet, el 60 % dels joves en l'atur que han participat en els últims anys en el Programa Eurodisea de pràctiques laborals en empreses europees, han trobat treball durant el primer any després d'haver tornat a la Comunitat Valenciana.

Convocatòria oberta

Les persones interessades a participar en el Programa poden presentar la seua sol·licitud en qualsevol moment de l'any, de manera que les sol·licituds s'integren en una borsa de candidats que la Direcció General de Fons Europeus proposa a les diferents regions en funció de les seues ofertes de pràctiques i de la qualificació del sol·licitant.

Per a participar en el programa d'intercanvi i accedir a una pràctica professional a l'estranger, els sol·licitants han d'haver nascut o haver estat empadronades a la Comunitat Valenciana almenys els últims tres anys i tindre la nacionalitat espanyola o la d'algun dels països europeus actius en el Programa Eurodisea, tindre entre 18 i 30 anys d'edat, tindre una qualificació professional, coneixements bàsics d'un idioma europeu i estar inscrits com a demandants d'ocupació.

Quant a les regions que participen en el Programa, actualment en són un total de 29, pertanyents a 12 països: Bèlgica, Croàcia, França, Itàlia, Romania, Bòsnia i Hercegovina, Xipre, Portugal, Sèrbia, Geòrgia i Suïssa, a més d'Espanya.

442 joves participants en els últims anys

El Programa Eurodisea, cofinançat per la Unió Europea per mitjà del Programa operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana 2014-2020, ha possibilitat que 442 joves hagen realitzat pràctiques laborals des de 2014. Del total de participants, 208 han sigut joves de la Comunitat Valenciana que s'han traslladat a altres regions europees per a fer les seues pràctiques, i els restants 234 han sigut joves europeus que han realitzat les seues pràctiques en 76 empreses valencianes. Des del començament de l'actual Programa operatiu, la Conselleria d'Hisenda i de Model Econòmic ha destinat un total d'1.825.746 euros en subvencions i altres despeses.

Les empreses o entitats que participen en el Programa són pimes, associacions empresarials, ONG, fundacions, ajuntaments, mancomunitats i universitats. Quant als sectors empresarials, hi destaquen el turisme, la consultoria, l'atenció social, el comerç internacional, la restauració d'art, l'educació infantil, el disseny gràfic, la comunicació i l'administració.

Més informació en: consulteu ací