T'interessa

Portals

Enllaços

.

 

novetats

Ves enrere El Comité de les Regions comença un nou mandat de 5 anys

El Comité de les Regions comença un nou mandat de 5 anys

La renovació del Comité de les Regions

 

El Comité de les Regions s'ha reunit hui en la primera sessió plenària del seu nou mandat. Després de llargues negociacions amb tots els Estats membres de la UE i amb la incorporació de Croàcia, el nombre de representants s'ha reduït de 353 a 350 d'acord amb allò que s'ha estipulat pel Tractat de Lisboa. La Delegació espanyola està composta de 21 membres, representants de les comunitats autònomes i municipis. Per part de la Comunitat, són membres el president Fabra, en qualitat de membre titular i la directora general de Relacions amb la UE, Victoria Palau, com a suplent. També és membre l'alcaldessa de València, Rita Barberá.

Markku Markkula (PPE), membre del consell local de la Ciutat d'Espoo a Finlàndia, ha sigut triat president del Comité de les Regions durant la sessió plenària constitutiva del nou mandat de cinc anys. Este Comité té com a objectiu influir en l'agenda política europea perquè la dimensió territorial siga tinguda en compte. Markkula és un gran coneixedor de la Comunitat Valenciana, amb la que ha col·laborat en nombroses iniciatives, com la presentació conjunta a Brussel·les de l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent RIS3 de la Comunitat Valenciana, o la presència d'empresaris i representants finlandesos en la presentació de l'any de Regió Emprenedora Europea 2015 de la Comunitat Valenciana.

En este nou mandat que comença hui, s'han reorganitzat les comissions temàtiques, compostes per membres del CdR, que preparen documents d'opinió especialitzats sobre temes de la UE que, una vegada aprovats per tots els membres, reflectixen la posició de les regions i entitats locals. En els pròxims cinc anys, la Comunitat Valenciana participarà en les activitats de les comissions de política territorial (COTER) i, en este nou període, en la de política econòmica (ECON), el que permetrà posicionar-se sobre les polítiques en suport de l'empresa i la innovació o el comerç internacional, així com els recursos financers en favor de les inversions i les infraestructures de transport, defenent els interessos de la Comunitat.

 

El Comité de les Regions és la veu de les regions i les ciutats de la Unió Europea.

 

Té 350 membres, representants triats a nivell regional i local procedents dels 28 estats membres. El seu treball s'organitza en 6 comissions amb competències en els següents àmbits polítics, basats en els Tractats de la UE:

 

Ocupació, formació professional, cohesió econòmica i social, política social, salut;

Educació i cultura;

Medi ambient, canvi climàtic i energia;

Transports i xarxes transeuropees;

Protecció civil i servicis d'interés general

Ciutadania, Governança i Assumptes Institucionals i Exteriors

 

El Comité de les Regions celebra 6 plens a l'any, emet una mitjana de més de 50 dictàmens anuals sobre la legislació de la UE, organitza més de 40 consultes públiques a les parts interessades a l'any i celebra més de 300 actes anuals.

 

Més informació.

Llista de nous membres: http://memberspage.cor.europa.eu/Result.aspx?f=0&s=0&o1=0&o2=0&o3=0&inst=CDR

Composició del Comité de les Regions per país: http://memberspage.cor.europa.eu/SearchByCountry.aspx

Comité de les Regions: http://cor.europa.eu