Calabuig presenta el dictamen sobre l'Estratègia Forestal de la UE 2030 davant el ple del Comité de les Regions - Relaciones con la UE y el Estado
.
Ves enrere Calabuig presenta el dictamen sobre l'Estratègia Forestal de la UE 2030 davant el ple del Comité de les Regions
Calabuig presenta el dictamen sobre l'Estratègia Forestal de la UE 2030 davant el ple del Comité de les Regions
El Secretari Autonòmic per a la UE i les Relacions Exteriors de la Generalitat Valenciana, Joan Calabuig presente ahir el seu dictamen sobre l'Estratègia Forestal de la UE per a 2030 durant la sessió plenària del Comité de les Regions (CdR).
Juntament amb l'agricultura, el sector forestal de la UE té un paper socioeconòmic crucial per al desenvolupament regional, en particular en les zones més remotes, les regions de muntanya i els territoris més desfavorits. Respecte a aquest sector, els dirigents regionals i locals reunits en la sessió plenària van donar suport a la necessitat plantejada per Calabuig que el suport a les infraestructures no es considere una ajuda estatal per defecte quan es tracte d'inversions no productives.
En aquest dictamen, aprovat durant el Ple, els membres del CdR subratllen la contribució positiva dels productes forestals transformats i gestionats de manera industrial i sostenible a moltes economies regionals.
El dictamen sobre l'Estratègia Forestal de la UE per a 2030, elaborat per la Comunitat Valenciana i recolzat pel ple, crida l'atenció de la Comissió Europea sobre la necessitat d'aconseguir un equilibri entre els aspectes mediambientals, socials i econòmics de la gestió forestal sostenible, i subratlla la importància de respectar i mantindre la diversitat dels boscos mitjançant pràctiques de gestió sostenible.
El document subratlla a més que la gestió forestal sostenible requereix més finançament europeu mitjançant el compromís de recursos financers clars i realistes, al mateix temps que se simplifiquen els processos administratius.
El secretari autonòmic Joan Calabuig va assenyalar: "Establir un marc i uns objectius comuns a nivell europeu és molt positiu, però això no significa afeblir la subsidiarietat en aquest àmbit, donada la diversitat dels boscos a Europa i el fet que el 40% dels boscos són gestionats per les autoritats locals i regionals. La UE, que té un ampli ventall de competències en matèries relacionades, ha de fer costat a les regions i municipis, ja que són ells els que en última instància aplicaran l'estratègia europea. Aquest enfocament és essencial per a aconseguir una gestió forestal sostenible, entesa en les seues tres dimensions: social, econòmica i mediambiental".