T'interessa

Portals

Enllaços

.

 

novetats

Ves enrere Calabuig destaca la importància de la participació de les CCAA en la fixació de les posicions d'Espanya en front de les institucionss de la UE

Calabuig destaca la importància de la participació de les CCAA en la fixació de les posicions d'Espanya en front de les institucionss de la UE

- El delegat del Consell per a la UE ha asistit a Madrid a la Conferència per a Assumptes relacionats amb la UE
- Es tracta de la primera vegada des de 2011 que es produix una d'aquestes reunions del Executiu amb les comunitats autónomes, que deurien ser de caràcter anual.


(15/02/2017) El delegat del Consell per a la Unió Europea, Joan Calabuig, ha defensat l'importància de la participació de les comunitats autónomes en la confirmació de les posicions d'Espanya en front de les institucions europees.

Calabuig ha realitzat aquestes declaracions en la reunió celebrada a Madrid de la Conferència per a Assumptes relacionats amb la Unió Europea (CARUE) , de la qual formen part totes les comunitats autónomes, i que presidix la vicepresidenta del Gobern estatal, Soraya Sáenz de Santamaría.

La conferència és el marc principal al qual les comunitats autónomes participen en la elaboració i execució de l'acció del Estat espanyol a l'àmbit comunitari. Encara que esta prevista al menys una reunió anual, la Conferència no es reunía des de l'any 2011.

La seua reactivació es producix després de la recent reunió de la Conferència de Presidents, en la que el President de la Generalitat, Ximo Puig, va demanar que es reprenguera l'activitat d'aquest important instrument per a la participació de les comunitats en la conformació de la posició espanyola a les institucions europees, segons ha recordat Joan Calabuig.

Durant l'encontre, s'ha analitzat l'agenda de la Unió Europea, amb especial énfasi en questions com l'impacte del "Brexit". Aiximateix, també s'ha modificat el reglament de funcionament de la conferència per tal d'agilitzar i reactivar l'organisme, i s'ha constituit un grup de treball per a  millorar i ampliar la participació de les comunitats autónomes en la definició i comunicació de la posició comú del Estat en front de les institucions europees.

Calabuig ha agraït la convocatória de la CARUE, despres dels més de sis anys d'inactivitat, donada l'importància d'aquesta conferència per a la participació de les comunitats en la fixació de postures en front de les institucions de la Unió Europea.

En la seua intervenció, ha mostrat la preocupació de la Comunitat Valenciana pel "Brexit" i ha recordat la importància del mercat britànic per al turisme, les exportacions i el sector immobiliari. Aiximateix, ha destacat la necessitat de garantir els servicis als britànics residents a la Comunitat i als estudiants i treballadors valencians que residixen al Regne Unit, especialment en matèria de sanitat i drets socials.

Calabuig ha insistit en la disposició de la Comunitat en acollir a persones refugiades, d'acord amb les previsions acordades amb la Unión Europea.