Organismes

Portals

Novetats

Representació davant la Unió Europea i les Comunitats Autònomes

Ves enrere XIMO PUIG DEMANA UNA RESPOSTA GLOBAL PER A MILLORAR LES OPORTUNITATS DE LES PERSONES JOVES I COMBATRE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I REIVINDICA EL PAPER DE L'ONU EN AQUESTS REPTES

XIMO PUIG DEMANA UNA RESPOSTA GLOBAL PER A MILLORAR LES OPORTUNITATS DE LES PERSONES JOVES I COMBATRE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I REIVINDICA EL PAPER DE L'ONU EN AQUESTS REPTES

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la necessitat de donar una resposta global per a millorar les oportunitats de les persones joves i impedir que queden atrapades entre dues crisis i també per a combatre la violència de gènere i les situacions de discriminació que pateixen milions de dones. En aquest sentit, ha reivindicat el paper que exerceix l'ONU en la consecució d'aquests grans reptes.

El president ha realitzat aquestes declaracions durant l'acte celebrat en el Centre de Tecnologia de la Informació i les Comunicacions de Nacions Unides (UNICTF-V) amb motiu del desé aniversari de la base de Quart de Poblet.

 

A la trobada ha assistit el secretari general de l'ONU, António Guterres; la ministra d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya; l'ambaixador representant permanent davant l'ONU, Agustín Santos, i el secretari general adjunt de Nacions Unides de suport a les activitats sobre el terreny, Atul Khare, entre altres autoritats.

 

"Fa 10 anys, la Comunitat Valenciana va entrar, amb aquesta base, en el mapa mundial dels constructors de pau, perquè aquestes antenes fan alguna cosa més a connectar missions de pau: són un símbol per a aquesta terra tan compromesa amb l'enteniment", ha rememorat el president en la seua intervenció.

Ximo Puig ha assenyalat precisament que la "gran lliçó" de 2020 està vinculada a aquesta tasca de construir la pau. "Res hi ha més estèril que els murs i res més edificant que els ponts" ha dit el president, que ha agraït a António Guterres la confiança depositada en la Comunitat Valenciana, i ha apel·lat a la "obligació" de tractar de fer que "l'impossible" puga "ser possible", seguint la meta que es va marcar el secretari general de l'ONU en ser reelegit per al càrrec.

Com ha indicat el màxim responsable de la Generalitat, la base de l'ONU a Quart de Poblet "va nàixer per a comunicar, però hui és un poc més", atés que constitueix "una llar" per a l'organització internacional en el qual ara s'integrarà també Unicef, amb 150 professionals, i l'Organització Mundial de Migracions, amb una plantilla de mig centenar de persones.

"Per a la nostra terra, oberta i hospitalària, no hi ha major honor que treballar amb els qui lluiten cada dia pels drets de la infància i per les persones migrants", ha dit Puig, que ha insistit que "aquest territori ho té tot per a convertir-se en un 'hub' tecnològic al servei de Nacions Unides".

"Té la ubicació, té als joves altament qualificats, i té l'ecosistema universitari per a desenvolupar noves tecnologies", ha emfatitzat el president.

Resposta "justa i social"

El president ha destacat a més la labor "fonamental" desenvolupada en aquesta dècada per Nacions Unides "per a fixar en la consciència col·lectiva el repte de la sostenibilitat". "No sols és el drama de la pandèmia; hi ha molts altres desafiaments en l'horitzó i necessiten una resposta justa i social".

I s'ha referit en aquest punt a dos grans reptes de caràcter global. "El primer afecta als joves", ja que "aqueix contingent de 1.800 milions de joves que hi ha en el món -ha dit- és una 'arma de construcció massiva', i els seus somnis han d'inspirar-nos". "Ells i elles han liderat les últimes grans revolucions globals: el feminisme, l'ecologisme i la lluita per la diversitat, i ara necessitem donar-los resposta; necessitem als joves en aquesta dècada decisiva", ha defensat.

Segons ha afegit, "el segon repte és la injustícia que pateixen tantes dones". "És inacceptable que 3.800 milions de persones patisquen violència o discriminació pel fet de ser dones, i, per a això, en la Comunitat Valenciana tenim una vacuna: més feminisme", ha assenyalat Puig, que ha agregat: "Això és el que necessita el món i el que ha d'impregnar cada política", perquè "la igualtat plena és la gran utopia real del segle XXI".

Puig ha afirmat també que la base de Quart de Poblet "simbolitza l'aliança entre dos valors universals: d'una banda, el progrés social que porta la tecnologia i, per un altre, la dignitat humana que només permet la pau".

"Tindre ací un tros de Nacions Unides és una inspiració i un recordatori: cada dia, amb cada decisió, tots contribuïm a millorar o deteriorar la convivència. Cadascun, amb el nostre humil 'clavell', armem la millor de les revolucions: la revolució de la pau. Transitem aqueix camí molts anys més", ha manifestat.