Organismes

Portals

Novetats

Representació davant la Unió Europea i les Comunitats Autònomes

Ves enrere XIMO PUIG ANUNCIA QUE LA COMUNITAT VALENCIANA JA TÉ ASSIGNATS PROP DE 1.000 MILIONS D'EUROS DEL FONS NEXT GENERATION EU PER A 2021

XIMO PUIG ANUNCIA QUE LA COMUNITAT VALENCIANA JA TÉ ASSIGNATS PROP DE 1.000 MILIONS D'EUROS DEL FONS NEXT GENERATION EU PER A 2021

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Comunitat Valenciana ja té assignats prop de 1.000 milions d'euros procedents del fons Next Generation EU per a l'exercici de 2021.

Així ho ha manifestat en l'obertura de l'IV Congrés Nacional de CFO (directors financers d'empreses), organitzat per l'Associació per al Progrés de la Direcció (APD), a la qual també ha assistit el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

En el transcurs de l'acte, el president s'ha referit a la pròxima arribada de 9.000 milions d'euros que rebrà Espanya amb càrrec als fons del Next Generation EU, després del vistiplau per part de la Comissió Europea del pla espanyol de reformes i inversions, la qual cosa constitueix "una gran oportunitat per a fer un pas avant en la inclusió, la igualtat d'oportunitats, l'avanç i la prosperitat", ha manifestat.

El cap del Consell ha assegurat que la Comunitat Valenciana concorrerà a totes les convocatòries de fons de recuperació que s'òbriguen, i que actualment ja es compta amb 483 milions corresponents al React, i 462 milions del Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència, la qual cosa suposa el 10,2% del total assignat pel Govern fins ara en les diferents conferències sectorials que ja s'han tancat.

A més, la Generalitat en col·laboració amb 258 empreses valencianes ha presentat més de 600 actuacions a les manifestacions d'interés publicades pels ministeris, per import de 13.000 milions.

Pol d'estabilitat

Durant la seua intervenció, el president ha valorat l'equilibri i l'estabilitat institucional que ofereix la Comunitat Valenciana com a "palanca per a activar el cercle virtuós de la prosperitat i la cohesió", i ha assegurat que "enmig de tant de soroll, el nostre territori és un pol d'estabilitat que intenta reequilibrar Espanya", "perquè els maximalismes i les vies unilaterals només porten polarització, soroll i desconfiança cap a les institucions".

El cap del Consell ha assenyalat que l'agenda actual està marcada per la superació de la pandèmia i la recuperació econòmica, i en aquest sentit ha assegurat que la Comunitat Valenciana afronta totes dues des de la cohesió política i social, ja que "la seguretat jurídica i l'estabilitat política atrau a les empreses".

Així mateix, ha defensat la necessitat de l'equilibri entre territoris, a través d'un finançament equitatiu per a garantir els serveis bàsics; l'equilibri entre creixement econòmic i justícia social; l'equilibri en el salt a la digitalització i la sostenibilitat, perquè no reste competitivitat a sectors estratègics; i finalment, equilibri entre la voluntat del sector públic i les necessitats del sector privat.

Finançament de l'IVF

D'altra banda, ha al·ludit a l'actuació del sistema financer per a donar resposta a la crisi econòmica generada per la pandèmia, destacant col·laboració públic-privada entre l'Estat i els bancs d'èxit a escala internacional a través de l'ICO, i el paper de l'IVF en la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, ha explicat que l'IVF ha concedit en 2021 finançament a més de 2.000 empreses, amb la finalitat que les que eren viables, continuen sent-ho després de la pandèmia i que la falta de liquiditat no les arrossegue al tancament.