Organismes

Portals

Novetats

Representació davant la Unió Europea i les Comunitats Autònomes

Ves enrere Es llança la primera convocatòria d’ajudes a projectes de cooperació entre països del Mediterrani dotada amb 103,6 milions d’euros de la Unió Europea

Es llança la primera convocatòria d’ajudes a projectes de cooperació entre països del Mediterrani dotada amb 103,6 milions d’euros de la Unió Europea

Es llança la primera convocatòria d'ajudes destinades a finançar, amb 103,6 milions d'euros procedents de la Unió Europea, projectes de cooperació entre diferents països del Mediterrani. 

El secretari autonòmic de Representació davant la Unió Europea i les Comunitats Autònomes, Pablo Broseta, ha inaugurat la jornada informativa per a donar a conéixer esta primera convocatòria d'ajudes i ha animat a la participació en este programa que servirà per a fomentar les relacions entre els països de la conca mediterrània per aconseguir un Mediterrani més competitiu i intel·ligent; més verd, amb baixes emissions de carboni; més social i inclusiu i amb una millor cogobernanza.

Es tracta de la major convocatòria de projectes de la història del programa, en el qual València ocupa un lloc clau perquè acull la delegació del Programa per al Mediterrani Occidental, en el qual s'integren set països: Algèria, Espanya, França, Itàlia, Malta, Portugal i Tunísia.

Estes ajudes formen part del Programa Interreg NEXT MED, el major programa de cooperació interregional al Mediterrani, que abasta 15 països i compta amb un pressupost de 264 milions d'euros procedents de la Unió Europea.

Durant la presentació, Pablo Broseta ha convidat a entitats públiques i privades a participar en este programa, a través de la presentació de projectes en col·laboració amb entitats d'altres països participants, amb l'objectiu d'afrontar els grans desafiaments del Mediterrani en matèries com a aigua, energia, canvi climàtic, pimes o ocupació.

Presentació de propostes

La convocatòria està oberta a tota mena d'entitats, des de municipis fins a organitzacions sense ànim de lucre, universitats o empreses privades, sempre que el projecte el presente un consorci format per un mínim de tres organismes de tres països diferents, sent almenys un d'ells, soci mediterrani.

Els projectes, que es poden presentar fins al 28 de març, s'han de centrar en temes fonamentals per a totes dues ribes del Mediterrani encaminats a impulsar la investigació, la innovació i el creixement de les pimes; promocionar solucions d'energia renovable; reforçar mesures d'adaptació al canvi climàtic; promoure oportunitats educatives; garantir l'accés a una atenció sanitària de qualitat o millorar processos de cobernanza local, entre altres.

Depenent del tipus de projecte, la Unió Europea pot arribar a finançar fins al 89% del seu cost total, amb ajudes que oscil·len entre els 500.000 euros i els 2,5 milions d'euros.

En la jornada, que ha tingut lloc en Caixaforum València, ha intervingut el director general de l'Autoritat de Gestió del Programa, Marco Melis, que procedix de la regió italiana de Sardenya, i han assistit al voltant de 300 persones procedents del sector ceràmic, energètic, hídric, joguet, residus, tèxtil, construcció i tecnològic; a més de representants d'ONG, cambres de comerç, ajuntaments i mancomunitats.

Així mateix, la trobada també ha comptat amb l'assistència de representants dels ministeris espanyols d'Afers exteriors i d'Hisenda i nombroses organitzacions de la Comunitat Valenciana, Catalunya, Múrcia, illes Balears, Andalusia i d'institucions internacionals.