El President

El President

Organismes

Portals

Twitter

Multimedia

Enllaços

Novetats

Relacions amb la UE i l'Estat

Ves enrere Presidència. València acollirà a l'octubre la reunió informal de Comerç en el marc de la Presidència Espanyola del Consell de la UE

Presidència. València acollirà a l'octubre la reunió informal de Comerç en el marc de la Presidència Espanyola del Consell de la UE

07/02/2023

            .Un total de 25 ciutats espanyoles de les diferents les comunitats autònomes albergaran les reunions de la Presidència Espanyola de la UE

            .Daría Terrádez ha participat en la presentació de la proposta de nou Manifest de Ventoteneper una Europea Federal: Sobirana, Social i Ecològica

 

València acollirà en el pròxim mes d'octubre la reunió informal de Comerç coordinada pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme (Mincotur), en el marc de la Presidència Espanyola del Consell de la Unió Europea, tal com ha destacat la directora general de Relacions amb la Unió Europea i l'Estat, Daría Terrádez.

Terrádez ha participat aquesta setmana en l'acte de presentació de la proposta del nou Manifest de Ventotene, organitzat pels i les Europeistes i Federalistes Valencians, a través de la seua ponència La presidència espanyola de la UE en 2023: reptes i oportunitats a la llum de la Conferència sobre el futur d'Europa.

La directora general ha recordat que Espanya assumirà, per cinquena vegada, la Presidència rotatòria del Consell de la Unió Europea en el segon semestre de 2023, entre l'1 de juliol i el 31 de desembre, i que 25 ciutats espanyoles de les diferents comunitats autònomes albergaran reunions en el marc d'aquesta Presidència.

Com ha indicat, aquesta decisió de territorialitzar les trobades "constitueix una important fita, ja que amb ella es pretén acostar Europa a tota la ciutadania i fer-la partícip".

Durant la presentació de la proposta del nou Manifest de Ventotene, Daría Terrádez va defensar que Espanya "és part de la solució" que la UE requereix a causa de l'actual context internacional en el qual assumirà la presidència de la UE qualificat pel ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, de "volàtil i complex".

En aquest sentit, Terrádez ha destacat que en els últims anys s'ha afrontat l'aparició de la pandèmia més greu de l'últim segle i el retorn de la guerra a territori europeu. "La pandèmia ens va obligar a suspendre la vida normal i a parar la nostra economia, i la guerra, a més de les innombrables víctimes innecessàries, està provocant a tot Europa una inflació també sense precedents impulsada pels preus de l'energia". 

En la jornada de presentació de la Proposta del nou Manifest de Ventotene van participar també Luis Almarcha, president de la Unió de Federalistes Europeus (UEF) Comunitat Valenciana, qui va donar la benvinguda a l'acte; Manuel Desantes, catedràtic de Dret Internacional Privat de la Universitat d'Alacant, que va explicar la influència i repercussió en la construcció de la Unió Europea (UE) que té el Manifest de Ventotene i l'eurodiputat Domènec Ruiz Devesa, precursor del nou document. 

 Manifest de Ventotene

El document presentat aquest dilluns, a Alacant, ha sigut desenvolupat per diputats del Grup Spinelli del Parlament Europeu i altres actors de la societat civil europea, vuit dècades després de la publicació del manifest originari. Aquest nou manifest pretén retre homenatge i actualitzar l'estratègia d'acció de l'originari en un context de grans i complexos reptes per a Europa.

El Manifest de Ventotene, el títol complet del qual és Per una Europa lliure i unida. Projecte de Manifest, es considera el punt de partida del moviment federalista europeu i va suposar una important influència per a la integració europea.