Novetats

Relacions amb la UE i l'Estat

Ves enrere La Generalitat presenta a Brussel•les les propostes de la Comunitat per a acollir refugiats

La Generalitat presenta a Brussel•les les propostes de la Comunitat per a acollir refugiats

 Membres del Parlament Europeu acullen la iniciativa valenciana amb interés. La directora general de Relacions amb la Unió Europea participa en el Fòrum sobre l'important paper de les autoritats regionals i locals en la crisi migratòria en el Parlament Europeu
 

(15/10/2015) La directora general de Relacions amb la Unió Europea, Regina Laguna, va participar en el Fòrum sobre el rol de les regions i les ciutats en la crisi migratòria organitzat en forma conjunta per les regions de Sicília, Calàbria i Egeu del Nord (que include l'Illa de Lesbos) i tres reconegudes xarxes europees, la Conferència de regions Perifèriques i Marítimes, Eurocities i Europa Local i Regional.

El fòrum va comptar amb la participació d'eurodiputats dels principals blocs polítics del Parlament Europeu, experts de la Comissió Europea i nombrosos representants de governs regionals i locals de la Unió Europea.

En la trobada, Marta Cygan, directora d'Estratègia de la Direcció General d'Assumptes Interns va destacar la importància d'implicar a tots els nivells de governança en la resolució de la crisi migratòria en la UE i la rellevància de les autoritats locals i regionals que en definitiva són els que afronten el desafiament quotidià de gestionar eixa crisi en els seus propis territoris.

En la seua intervenció, Regina Laguna va fer públic en este fòrum europeu la iniciativa de la Generalitat Valenciana de noliejar un barco fins a les costes de l'Egeu, a Grècia, per a facilitar el transport de refugiats fins a la Comunitat Valenciana.

Al mateix temps, la directora general de Relacions amb la Unió Europea, va aportar les propostes pràctiques per a l'acollida i integració dels refugiats que s'estan organitzant a través del Comité d'Ajuda Humanitària i d'Emergència (CAHE) que van ser comentades per la directora general d'Inclusió Social, Hel·lena Ferrando. Entre elles es destaca la cadena de xicotets pobles d'interior, afectats per la disminució constant de la seua població, en els que les famílies asilades poden assentar-se per a integrar-se a la comunitat local. Esta mesura contribuiria al mateix temps a repoblar les àrees afectades i a reactivar les economies locals en forma planificada, evitant al seu torn la formació de guetos en els nuclis urbans i les potencials tensions socials associades a estos que podríen donar lloc a moviments xenòfobs.