La Generalitat impulsa la candidatura de la Universitat d'Alacant com una de les seus de l'Acadèmia Diplomàtica de la Unió Europea - Presidencia de la Generalitat
Ves enrere La Generalitat impulsa la candidatura de la Universitat d'Alacant com una de les seus de l'Acadèmia Diplomàtica de la Unió Europea
La Generalitat impulsa la candidatura de la Universitat d'Alacant com una de les seus de l'Acadèmia Diplomàtica de la Unió Europea
El secretari autonòmic de Representació davant la Unió Europea i les Comunitats Autònomes, Pablo Broseta Dupré, ha assistit a la presentació de l'informe de defensa de la candidatura de la Universitat d'Alacant com una de les seus de l'Acadèmia Diplomàtica de la Unió Europea, que sigut elaborat per la mateixa universitat i finançat per Presidència de la Generalitat, dins del marc de les activitats de promoció de la candidatura.
A l'acte també han assistit la rectora de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro; el director general d'Universitats de la Generalitat, José Antonio Pérez; i el degà de la facultat de Dret de la Universitat d'Alacant, Jaume Ferrer.
L'Acadèmia Diplomàtica de la Unió Europea és un projecte impulsat a iniciativa del Parlament Europeu en 2021, que s'ha estat desenvolupant durant els dos últims anys en format de programa pilot i que ha sigut presentat per l'Alt Representant davant el Consell de la Unió per a la seua concreció definitiva durant este any.
L'objectiu d'este projecte és reforçar el paper de la Unió com a actor eficaç de la política exterior mitjançant la formació acadèmica dels funcionaris d'acció exterior i promoure una cultura diplomàtica europea comuna dins de l'entitat europea.
En este procés de creació de l'Acadèmia s'està valorant la possibilitat d'establir una estructura en xarxa en la qual participen diferents institucions educatives i que una de les corresponents seus siga la Universitat d'Alacant.
En la presentació de l'informe, Pablo Broseta Dupré ha explicat la conveniència de l'informe i l'oportunitat del moment per a influir en la decisió final del Consell. Així, ha assenyalat les fortaleses de la candidatura, entre estes “el caràcter mediterrani de la ciutat d'Alacant i la seua Universitat” així com les seues condicions òptimes, “amb una elevada projecció de negoci”.
En este sentit, el secretari autonòmic també ha destacat que Alacant és “una ciutat atractiva per a la captació de talent i noves empreses, que oferix una elevada concentració de servicis avançats, logístics, de transport, educatius i sanitaris”.
Així mateix, ha insistit en l'interés estratègic que la candidatura alacantina té per a la Comunitat Valenciana, “tant per les sinergies que poden generar-se en relació amb el Consorci Casa Mediterráneo, com per l'efecte gens menyspreable d'atracció d'excel·lència acadèmica en la Comunitat Valenciana”. A més, Pablo Broseta Dupré ha ressaltat “la potenciació de la imatge d'Alacant i de la Comunitat Valenciana entre el futur alt funcionariat d'acció exterior europea”.
Finalment, el secretari autonòmic de Representació davant la Unió Europea i les Comunitats Autònomes ha afirmat que “la Generalitat té molt clara la importància d'este repte i d'esta oportunitat i per això, hem donat suport a l'elaboració d'este informe i treballem per a fer realitat que la Universitat d'Alacant siga la seu de l'Acadèmia Diplomàtica de la Unió Europea”.