El President

El President

Organismes

Portals

Twitter

Multimedia

Enllaços

Novetats

Relacions amb la UE i l'Estat

Ves enrere La Generalitat i la regió alemanya de Sachsen-Anhalt col·laboren en un programa de descarbonització i governança climàtica en zones afectades per la despoblació

La Generalitat i la regió alemanya de Sachsen-Anhalt col·laboren en un programa de descarbonització i governança climàtica en zones afectades per la despoblació

La Generalitat i la regió alemanya de Sachsen-Anhalt col·laboren en un programa de descarbonització i governança climàtica en  zones afectades per la despoblació impulsat en col·laboració amb el grup de les Tecnologies de la informació i comunicació contra el canvi climàtic de la Universitat Politècnica de València (ICTvsCC, UPV-ITACA).

Així ho han explicat els secretaris autonòmics per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, i la secretària autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra la Despoblació, Elena Cebrián, després de la reunió que han mantingut amb una delegació de la regió alemanya de Sachsen-Anhalt. 

La secretària autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra la Despoblació ha manifestat que es tracta d'un projecte de col·laboració entre la Canal de Navarrés i la comarca alemanya Ostharz que “ens permetrà intercanviar experiències, aprendre mútuament i generar solucions a problemes que compartim”.

En aquest sentit, ha avançat que la delegació alemanya visitarà aquest divendres el municipi de Bolbaite i la mancomunitat de la Canal de Navarrés i ha destacat el treball conjunt “no sols per la importància que pot tindre en matèria de generació d'ocupació entre la població local, sinó també per la rellevància que en aquesta comarca té el sector forestal”. A més, ha valorat la implementació d'aquest programa pel que suposa “quant a adaptació i mitigació del canvi climàtic, la prevenció d'incendis i la gestió forestal sostenible”.

Elena Cebrián ha afegit que durant la reunió també s'han abordat les fonts de finançament europees disponibles “per a impulsar aquests projectes i fins i tot traslladar-los a altres zones”.

Per part seua, el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes ha subratllat que aquesta trobada “reforça” les relacions que mantenen la Comunitat Valenciana i l'estat federat Sachsen-Anhalt, “amb el qual portem col·laborant més de 15  anys”. Així mateix, ha ressaltat els “reptes conjunts” en els quals s'està treballant com la descarbonització, la digitalització i l'electromovilidad, “en l'àmbit de la transició energètica, que és una preocupació prioritària per a tots els europeus”.

Joan Calabuig també ha valorat el treball comú que s'està realitzant en l'àmbit dels xicotets municipis i ha manifestat que “per a ells i per a nosaltres és una prioritat evitar la despoblació, que els municipis puguen atraure turisme, desenvolupar activitat econòmica i, per tant, tindre un futur”.

La trobada, que s'ha mantingut en el marc de la cooperació bilateral que existeix entre la Comunitat Valenciana i la regió alemanya de Sachsen-Anhalt, també ha comptat amb la participació de la directora general de Relacions amb la Unió Europea i l'Estat, Daría Terrádez, la directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós, i membre del Grup ICTvsCC, UPV-ITACA.