El President

El President

Organismes

Portals

Twitter

Seguir a @palauGVA

Multimedia

Enllaços

Novetats

Relacions amb la UE i l'Estat

Ves enrere La Generalitat celebra la Setmana d'Europa amb diversos actes en el 71é aniversari de la signatura del Tractat de París

La Generalitat celebra la Setmana d'Europa amb diversos actes en el 71é aniversari de la signatura del Tractat de París

La Generalitat s'ha sumat a la Setmana d'Europa amb una sèrie d'actes, entre els quals s'inclouen trobades amb joves, activitats amb organitzacions sense ànim de lucre que atenen persones amb diversitat funcional o un concurs escolar. La programació, que coincideix amb el 71é aniversari de la signatura del Tractat de París, s'ha organitzat en col·laboració amb l'oficina Europe Direct Comunitat Valenciana i altres entitats.

En 2022 se celebra també l'Any Europeu de la Joventut i, en aquest sentit, aquest dilluns, 9 de maig, el Palau de Comunicacions de València acull una trobada entre joves del Mediterrani amb què es busca demanar la seua opinió sobre el present i el futur de la UE. També aquest dilluns, ha tingut lloc un diàleg al Centre del Carme Cultura Contemporània amb joves d'entre 18 i 30 anys per a debatre sobre temes com la pau, la inclusió, el medi ambient i la digitalització.

Així mateix, el dimarts, 10 de maig, a les 12.00 hores, al Centre San Juan de l'associació APSA a Alacant, s'acostarà la figura de la Unió Europea a persones amb capacitats diverses a través d'activitats adaptades que tractaran sobre què és la Unió Europea, els seus símbols i com influeixen les institucions europees en el dia a dia.

L'associació APSA és una ONGD que exerceix activitats dirigides a millorar la qualitat de vida de persones amb capacitats diferents durant tot el seu cicle vital.

D'altra banda, l'oficina Europe Direct Comunitat Valenciana rebrà el dimecres 11 de maig, a les 10.00 hores, membres de l'associació ADIS d'Orihuela. La jornada té com a objectiu donar a conéixer la Unió Europea i la seua acció a les persones amb diversitat funcional, mitjançant diverses activitats i un diàleg adaptat. ADIS és una associació que centra el seu programa de desenvolupament personal i inserció social per a xiquets i xiquetes, joves i adults amb diversitat funcional.

Altres activitats

Amb motiu de la Setmana Europea s'han organitzat altres activitats, com ara un acte institucional, que va tindre lloc aquest dissabte passat al Palau de Comunicacions, presidit pel president de la Generalitat, Ximo Puig.

Així mateix, s'ha programat un concurs escolar sota el títol 'El meu cartell europeu: per un futur més ecològic, inclusiu i digital'. Estudiants des de 5é de Primària fins a 4t d'ESO de la Comunitat Valenciana han dissenyat cartells creatius amb un eslògan original que reflecteix un dels temes de l'Any Europeu de la Joventut: 'Fes-ho ecològic, fes-ho inclusiu, fes-ho digital'. Aquesta acció s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'oficina Interact de València, que pertany a la Universitat de València.