Novetats

Relacions amb la UE i l'Estat

Ves enrere LA COMUNITAT VALENCIANA OBTÉ 14 PROJECTES ERASMUS + JOVENTUT

LA COMUNITAT VALENCIANA OBTÉ 14 PROJECTES ERASMUS + JOVENTUT

Del total de projectes aprovats a la Comunitat, amb una dotació de 221.828 euros, tres corresponen a activitats de formació, sis a intercanvis juvenils i cinc del Servici Voluntari Europeu (SVE).

Ajuntaments i entitats juvenils beneficiaris

Dels 14 projectes aprovats en el primer torn 2015, set corresponen a entitats juvenils i set més a ajuntaments. Entre les associacions juvenils beneficiàries es troben l'Asociación Intercultural Europea - Go Europe, amb el projecte "Yes! How to become young entrepreneurs for social innovation", i De Amicitia, amb el projecte "Skip The beat", així com l'associació Por ti Mujer amb "Youth 4 environmental sustainability-YES".

 Entre les associacions culturals de la Comunitat es troben Recreatura arts&culture amb el projecte "Curs de formació sobre cooperació i treball col·laboratiu"; l'ACD La Hoya, amb el projecte "Joventut i noves tecnologies en l'àrea rural"; l'associació cultural Ágora Cultural amb el projecte "Àgora Cultural + Joventut 2015-2016", i, finalment, l'associació Enterate, amb el projecte "Building Bridges in Europe 2015-16".

 Respecte als ajuntaments que desenrotllaran projectes europeus, s'inclou el d'Aspe amb el projecte mediambiental Aspe Natura; el d'Ontinyent amb el projecte "Youth is the kEi- Knohing, enjoying, innovating", i el d'Elx, amb dos projectes: "Jump the change" i "YoungTravellers: Emotions". Així mateix, l'Ajuntament d'Algemesí ha aconseguit finançament per al projecte "ICT for Non-Formal Education", i l'Ajuntament d'Alzira amb els seus projectes "Youth and opportunities" i "Youth Training Madeira".

 Marcos Sanchis ha recordat que l'IVAJ.GVA JOVE realitza una àmplia difusió de les convocatòries i dóna suport als grups i ajuntaments que promouen programes europeus. A més, en el web de l'IVAJ.GVA JOVE <www.gvajove.es> es pot trobar informació sobre terminis i modalitats de presentació.

 Erasmus + és el programa de la Unió Europea per a l'educació, la formació, la joventut i l'esport, en vigor des de l'1 de gener de 2014 fins al 31 de desembre de 2020. El 2014, primer any d'implantació, es va aprovar un total de 56 projectes Erasmus + Joventut a la Comunitat amb un import de subvencions concedides.