Organismes

Portals

Novetats

Representació davant la Unió Europea i les Comunitats Autònomes

Ves enrere LA COMUNITAT VALENCIANA INCREMENTARÀ LA COL·LABORACIÓ AMB ALTRES REGIONS EUROPEES EN AUTOMOCIÓ I COMBUSTIBLES NETS

LA COMUNITAT VALENCIANA INCREMENTARÀ LA COL·LABORACIÓ AMB ALTRES REGIONS EUROPEES EN AUTOMOCIÓ I COMBUSTIBLES NETS

 

  • Calabuig: "En el context actual, la col·laboració interregional en temes de mobilitat i combustibles a escala europea és més important que mai per a lluitar amb èxit contra el canvi climàtic"
  • La Comunitat Valenciana ostenta la vicepresidència de l'Intergrup dedicat a l'automoció en el Comité Europeu de les Regions

 

El secretari autonòmic, Joan Calabuig, s'ha reunit aquest dimecres amb el conseller d'assumptes europeus del govern federal de la regió austríaca de Estiria, Christophe Drexler, per a analitzar i acordar les línies estratègiques de treball del grup interregional dedicat al sector de l'automoció en el Comité Europeu de les Regions.

Entre els temes abordats, Calabuig i Drexler han coincidit en la importància de centrar-se en temes de gran importància per a la Comunitat, com l'hidrogen verd, les bateries i la mobilitat elèctrica, i la necessitat de treballar anticipadament per a millorar les qualificacions professionals dels treballadors del sector davant el repte que representen els nous materials i les noves tecnologies, i en general, per a adaptar-se a les profundes transformacions que viurà la indústria de l'automòbil durant els pròxims anys.

"En el context de l'actual pandèmia i la recuperació econòmica i social, la col·laboració interregional en temes relacionats amb la mobilitat i els combustibles a escala europea és més important que mai per a impulsar la transformació de la indústria de l'automòbil i lluitar amb èxit contra el canvi climàtic", ha assenyalat el secretari autonòmic.

En el marc de les activitats del Comité Europeu de les Regions, s'ha previst l'organització de dues conferències. La primera sobre combustibles i canvi climàtic, que tindrà lloc al maig i la segona, prevista per a tardor, i que abordarà els reptes de la millora permanent de qualificacions laborals. Totes dues activitats es desenvoluparan en línia o en format híbrid depenent de la situació sanitària a cada moment.

Calabuig i Drexler han assenyalat també la important labor de col·laboració i coordinació d'activitats de l'Intergrup que desenvolupen els equips de totes dues oficines regionals a Brussel·les.

La Comunitat Valenciana va presidir aquest Intergrup de treball sobre automoció de 2016 a 2019, participant també en les reunions de treball del Grup d'Experts d'Alt Nivell de l'Automòbil GEAR 2030 de la Comissió Europea.

En l'Intergrup del Comité Europeu de les Regions participen regions de deu dels estats membres de la Unió.