Organismes

Portals

Novetats

Representació davant la Unió Europea i les Comunitats Autònomes

Ves enrere LA COMUNITAT VALENCIANA HA TREBALLAT PER LA PARTICIPACIÓ JOVE EN UNA EUROPA MÉS SOLIDÀRIA

LA COMUNITAT VALENCIANA HA TREBALLAT PER LA PARTICIPACIÓ JOVE EN UNA EUROPA MÉS SOLIDÀRIA

El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha traspassat al País Basc la coordinació de la participació de les comunitats autònomes en el Consell de Joventut de la Unió Europea. La Comunitat Valenciana ha ostentat la coordinació durant el primer semestre de 2021. El traspàs coincideix amb el canvi a la Presidència d'Eslovènia en el segon semestre de 2021.

El director de l'IVAJ ha participat en la reunió telemàtica i ha destacat que "aquesta representació ha significat estimular la participació jove en els diferents nivells de governança per a construir una Europa més solidària, més digital i més verda i també impulsar l'enfocament dels drets humans en les polítiques de joventut."

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, l'IVAJ, la Direcció General de Relacions amb la UE i la Delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les, en forma coordinada amb el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i el Injuve, han representat a les comunitats autònomes en el Consell de Joventut.

La coordinació de la participació de les comunitats en les formacions del Consell es desenvolupa en el marc dels acords CARUE, a través dels quals es possibilita la participació de les autonomies en determinades reunions del Consell de la UE relacionades amb el seu àmbit competencial.

La coordinació des de la Comunitat Valenciana ha coincidit amb la Presidència portuguesa en el primer semestre de 2021 i ha permés involucrar-se en forma directa en el procés legislatiu europeu a través de l'elaboració de posicions consensuades i la defensa de la postura autonòmica en el Consell de la UE, un dels colegisladors europeus.

Durant la Presidència eslovena durant el segon semestre de 2021 i amb la representació del País Basc es posarà l'accent en els espais cívics per a la gent jove, l'Estratègia Europea de Joventut, el Diàleg de Joventut i la mobilitat del voluntariat a la UE.

En aquest nou període, també està prevista la celebració de l'EU Youth Conference a la fi del mes de setembre.