Novetats

Relacions amb la UE i l'Estat

Ves enrere Juan Ángel Poyatos explica en el Comitè de les Regions el pla de xoc del Consell que afavorirà la empleabilitat de més de 80.000 joves

Juan Ángel Poyatos explica en el Comitè de les Regions el pla de xoc del Consell que afavorirà la empleabilitat de més de 80.000 joves

El director general de Planificació i Serveis, Juan Ángel Poyatos, ha explicat en el Comitè de les Regions de la UE que "la Generalitat ha elaborat un pla de xoc denominat Avalem Joves, per a atendre la situació dels joves en el mercat laboral a la Comunitat Valenciana, que afavorirà la empleabilitat de més de 80.000 joves".
Poyatos ha participat en la segona Conferència sobre l'Estratègia i la Joventut de la UE organitzada pel Comitè de les Regions de la UE, en la qual s'han abordat les conclusions centrals del tercer Informe de la Joventut de la UE sobre les realitats que enfronten als joves. Els objectius d'aquesta Conferència són explicar les dimensions regionals i locals, la contribució de les regions en l'aplicació de l'Estratègia i l'intercanvi d'experiències.

Juan Ángel Poyatos, que ha intervingut en el Taller dedicat a l'aplicació de la Garantia Juvenil de la UE i el suport a la empleabilidad dels joves, ha destacat que "el pla de xoc del Consell, davant una taxa d'atur dels valencians menors de 25 anys que se situa en el 44,6% i la inexecució de la Iniciativa de Garantia Juvenil, s'instrumentarà en col·laboració amb altres agents i mobilitzarà al voltant de 200 milions d'euros".

El director general ha manifestat que "amb aquest pla es pretenen generar noves oportunitats d'ocupació i formació per als joves amb actuacions més flexibles, adaptades als diferents segments segons la seua qualificació, articulades en forma d'itinerari i sustentades en metodologies que promouen l'aprenentatge progressiu i la proactivitat".

També ha ressaltat "l'objectiu d'afavorir l'aportació de talent dels joves a les pimes i al tercer sector, promovent la contractació de joves per part d'aquestes organitzacions i facilitar la tornada dels joves que es van anar a altres països per a evitar les condicions de precarietat i a la recerca d'oportunitats que no se'ls oferien".

El director general ha emmarcat aquest pla de xoc en l'engegada d'un nou model productiu que recolze l'aposta per la innovació i la creativitat, el compromís social de les organitzacions en la inserció laboral, la coo-petitividad en les pimes valencianes i el foment del emprendimiento.

Juan Ángel Poyatos ha recordat que "les regions juguen un paper molt important en la conformació de la política de joventut perquè tenen la responsabilitat d'aplicar les polítiques nacionals, i per açò són fonamentals per a continuar desenvolupant l'Estratègia de Joventut de la UE".