Organismes

Portals

Novetats

Representació davant la Unió Europea i les Comunitats Autònomes

Ves enrere JOAN CALABUIG PARTICIPA EN EL LLIURAMENT DE LA BANDERA DE CUBA A L'ATLETA CUBANA QUE ENTRENA A CASTELLÓ I ABANDERA ELS JOCS OLÍMPICS DE TÒQUIO 2021

JOAN CALABUIG PARTICIPA EN EL LLIURAMENT DE LA BANDERA DE CUBA A L'ATLETA CUBANA QUE ENTRENA A CASTELLÓ I ABANDERA ELS JOCS OLÍMPICS DE TÒQUIO 2021

 

- El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes ha rebut a la delegació cubana que ha fet lliurament de la bandera a la discóbola Jaimé Pérez

- L'atleta cubana s'està preparant per a la competició, al costat de la resta d'integrants de l'equip olímpic, en les instal·lacions del complex municipal Esportiu Gaetà Huguet

El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, i la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo, han assistit a l'acte de lliurament de la bandera de Cuba a l'atleta cubana, Yaimé Pérez, que serà la banderera en els Jocs Olímpics que se celebren a Tòquio i que comencen el pròxim 23 de juliol.

 

L'acte s'ha desenvolupat en la seu del Consell a Castelló, pel fet que Yamié Pérez i l'equip olímpic d'atletisme cubà actualment es troben realitzant la seua preparació i entrenament per a la competició en les instal·lacions d'atletisme del complex municipal esportiu Gaetà Huguet a Castelló de la Plana.

 

La delegació cubana que ha participat en l'acte ha estat integrada per l'ambaixador de Cuba a Espanya, Gustavo Machín, el cònsol de Cuba a Barcelona, Alain González, així com la comissionada nacional d'Atletisme i diputada en el parlament de Cuba, Yipsy Moreno.

 

En el transcurs de l'acte, l'ambaixador ha fet lliurament de l'estendard a Yaimé Pérez, que ha estat acompanyada per altres quatre integrants de l'equip d'atletisme cubà, al costat dels quals participarà pròximament en les olimpíades.

 

El secretari autonòmic Joan Calabuig, que ha donat la benvinguda a la delegació i a l'equip cubans, ha agraït que la Comunitat Valenciana haja sigut triada perquè aquests atletes perfeccionen la seua preparació per a l'esdeveniment esportiu internacional més important. A més, ha posat en valor l'alt nivell de les pistes d'atletisme amb les quals compten les instal·lacions del complex Gaetà Huguet del Patronat Municipal d'Esports de Castelló de la Plana.

 

Cal destacar que Yaimé Pérez és una atleta de nacionalitat cubana, especialitzada en llançament de disc. Va participar en els Jocs Olímpics de Londres en 2012 i en els celebrats a Rio de Janeiro en 2016. Té una àmplia trajectòria que inclou un títol en el Campionat Mundial d'Atletisme, una medalla d'or en els Jocs Panamericans, dos trofeus en la Lliga de Diamant, un triomf en la Copa Continental i una medalla d'or en els Jocs Centreamericans i del Carib.

 

Prèviament, el secretari autonòmic Joan Calabuig i l'ambaixador de Cuba a Espanya, Gustavo *Machín, han mantingut una trobada en el qual s'han abordat temes culturals i de cooperació d'interés per a Cuba i per a la Comunitat Valenciana.