Novetats

Relacions amb la UE i l'Estat

Ves enrere El secretari autonòmic per a la UE es reuneix amb la cònsol general del Japó

El secretari autonòmic per a la UE es reuneix amb la cònsol general del Japó

El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, s'ha reunit amb la cònsol general del Japó a Barcelona, Shoko Igarashi, que ha estat acompanyada per la responsable d'Assumptes Culturals, Anzu Maekawa.

Durant la trobada han valorat l'evolució de les relacions comercials entre la Comunitat Valenciana i el Japó "impulsades després del viatge del president de la Generalitat, Ximo Puig, en 2018, després d'aprovar-se el tractat comercial de la Unió Europea amb el Japó", ha subratllat Calabuig.

En aquest sentit, han advocat per millorar i aprofundir aquestes relacions creant una aliança que permeta, en els pròxims anys, ampliar els àmbits de col·laboració, sobretot en matèria econòmica i cultural.

El secretari autonòmic ha destacat també les "importants inversions d'empreses japoneses en el nostre territori, com és el cas d'Ube, situada a Castelló". Així mateix, ha recordat "l'estreta relació que hi ha entre la Comunitat Valenciana i la prefectura de Mie, amb la qual mantenim un acord de col·laboració des de fa més de 30 anys".

Finalment, Joan Calabuig ha destacat la participació del Japó, per primera vegada, en el Saló del Còmic de València, celebrat aquest mes de març, i ha avançat que durant la reunió "ens han traslladat la voluntat d'ampliar la seua presència en les pròximes edicions".