Organismes

Portals

Twitter

Seguir a @palauGVA

Multimedia

Enllaços

Novetats

EL CONSELL COL·LABORA AMB L'AJUNTAMENT DE CASTELLÓ EN POLÍTIQUES EUROPEES

Relacions amb la UE i l'Estat

EL CONSELL COL·LABORA AMB L'AJUNTAMENT DE CASTELLÓ EN POLÍTIQUES EUROPEES

  • La Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea realitzarà un seguiment de les iniciatives i convocatòries de projectes de la UE
  • L'Ajuntament de Castelló de la Plana subvencionarà anualment amb 20.000 euros les activitats previstes en el conveni

 

El Consell ha aprovat un conveni entre la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea (FCVRE) i l'Ajuntament de Castelló de la Plana per a defensar i promoure els interessos municipals en l'àmbit europeu, facilitar la participació i el coneixement de polítiques europees, així com ajudar a formar joves titulats universitaris empadronats en el municipi.

El conveni tindrà una vigència de dos anys i contempla una subvenció, per part de l'Ajuntament de Castelló, de 20.000 euros anuals per a cobrir els costos en els quals incórrega la FCVRE en l'acompliment de les activitats previstes.

Totes dues parts podran organitzar de manera conjunta seminaris i activitats de formació i informació relativa a tots aquells aspectes sobre les polítiques, programes i institucions de la Unió Europea que siguen d'interés per a totes dues institucions.

Així mateix, col·laboraran activament en matèria de formació professional, impulsant l'aprenentatge del personal de totes dues entitats per a una gestió dels interessos comuns.

Enllaç amb les institucions comunitàries

Per part de la FCVRE es durà a terme un seguiment exhaustiu de les iniciatives, polítiques i convocatòries de projectes de la Unió Europea, així com la seua difusió, en benefici de les administracions i la societat civil de la ciutat de Castelló de la Plana.

A més, actuarà d'enllaç amb les institucions comunitàries per a la representació, defensa i difusió dels diferents interessos socials de la ciutat, i fomentarà l'organització de visites a institucions comunitàries i trobades amb funcionariat d'aquestes.

De la mateixa manera, donarà suport a la participació de l'Ajuntament de Castelló de la Plana en aquells canals d'intercanvi d'idees, experiències i bones pràctiques a nivell europeu que puguen resultar d'interés, així com l'obtenció de subvencions i la cerca de socis per a projectes ja esbossats per altres entitats. Igualment, col·laborarà en la constitució de consorcis per a projectes liderats per entitats valencianes.

Cal destacar que la FCVRE acollirà en la seua seu de Brussel·les al titular d'una beca atorgada per l'Ajuntament de Castelló de la Plana i dirigida a titulats i titulades superiors universitaris per al desenvolupament de les activitats formatives que es determinen.

La FCVRE pretén facilitar la participació en el procés de decisió i integració europea a les administracions públiques, cambres de comerç, entitats financeres, instituts tecnològics, universitats, federacions empresarials, ONG, organitzacions agràries, municipis, associacions civils i, en definitiva, a la societat valenciana en el seu conjunt.

Igualment, la fundació té per objecte potenciar la participació de tots els sectors amb presència en la Comunitat Valenciana en les polítiques desenvolupades per la Unió Europea i impulsar el coneixement d'aquestes.