Notícies i nous materials

Ves enrere La secretària autonòmica d'Igualtat i Diversitat reitera la importància que l'entorn i la família de les víctimes de violència sobre la dona denuncien

La secretària autonòmica d'Igualtat i Diversitat reitera la importància que l'entorn i la família de les víctimes de violència sobre la dona denuncien

La secretària autonòmica d'Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, ha reiterat la importància que la família i l'entorn de les víctimes de violència de gènere “denuncien” perquè les administracions i institucions, que compten amb les “eines necessàries”, puguen arribar fins a aquestes dones i ajudar-les.

La secretària autonòmica d'Igualtat i Diversitat i el Comissionat per a la Lluita contra la Violència sobre la Dona, Felipe del Baño, han participat via telemàtica en el Comité de Crisi convocat aquest dilluns pel Ministeri d'Igualtat per a avaluar els últims assassinats confirmats per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, un comés dimecres passat a Alzira.

Després del repunt de dones mortes a mans de les seues parelles o exparelles al juliol i agost, Asunción Quinzá ha destacat la necessitat d'analitzar “què falla” i, en aquest punt, ha assenyalat que de les 7 dones mortes el mes d'agost només 1 havia denunciat.

És fonamental, ha assenyalat, que des de les administracions “continuem implementant mesures de conscienciació perquè la societat sàpia que la violència de gènere és un problema de tots i totes”, ja que, en moltes ocasions, “és l'entorn el que pot percebre una violència que la dona tendeix a normalitzar i, per tant, no es veu com una víctima i no denuncia”.

Asunción Quinzá ha assegurat que la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge continuarà treballant per a “garantir una atenció integral” a les dones víctimes de violència de gènere i als fills i filles i, “prova d'això”, és la creació, dins del seu organigrama, “del Comissionat per a la Lluita contra la Violència sobre la Dona”.

Segon Comité de Crisi aquest estiu

El comité de hui és el segon convocat aquest estiu, després que el juliol passat es registraren 8 assassinats de dones a les mans de les seues parelles o exparelles.

L'objectiu d'aquestes reunions és efectuar una anàlisi exhaustiva i detallada dels antecedents, així com dels assassinats mateixos, amb l'objectiu d'obtindre informació útil per a avançar en la prevenció i detectar els punts febles de les accions realitzades.

El comité de crisi és una mesura posada en marxa el juliol de 2022 que es convoca en els períodes amb una "alta concentració" d'assassinats de dones, és a dir, cinc o més, o en aquells en què concórreguen circumstàncies d'"especial rellevància".

Des de llavors, el Ministeri d'Igualtat ha activat el comité de crisi en quatre ocasions: el desembre de 2022, després d'11 dones assassinades; el gener de 2023, després de 8 assassinats; el maig passat, quan es van cometre 6 crims, i el mes passat, al juliol, que va registrar 8 morts més.