Notícies i nous materials

Ves enrere El secretari autonòmic per a la Unió Europea destaca que la Comunitat Valenciana ha posat en marxa “la xarxa més extensa” d’oficines d’assistència a les víctimes del delicte d’Espanya

El secretari autonòmic per a la Unió Europea destaca que la Comunitat Valenciana ha posat en marxa “la xarxa més extensa” d’oficines d’assistència a les víctimes del delicte d’Espanya

El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha destacat les actuacions pioneres en la lluita contra la violència masclista posades en marxa a la Comunitat Valenciana, entre les quals destaca “la xarxa més extensa” d’oficines d’assistència a les víctimes del delicte d’Espanya.

El secretari autonòmic ha fet aquestes manifestacions durant la seua intervenció en el ple del Comité de les Regions, que se celebra els dies 15 i 16 de març, on ha subratllat que el 70 % de casos que atén la Xarxa d’Oficines d’Assistència a les Víctimes són dones que pateixen la violència masclista.

Calabuig ha explicat que la Xarxa inclou unitats especialitzades que proporcionen informació, assistència o atenció coordinada per a donar resposta a les necessitats de les víctimes de delictes, testimonis i persones en situació de risc, a més de prestar assessorament en l’àmbit jurídic, psicològic i social.

Així mateix, Joan Calabuig ha indicat que s’han incorporat més de 300 professionals en tota la Comunitat Valenciana “per a atendre les dones que ho necessiten, lluitar contra la violència de gènere i descobrir casos de violència no declarats”.

Durant la seua intervenció, el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes ha remarcat el progrés assolit a la Comunitat Valenciana en atenció i ajuda a les víctimes en tots els àmbits, i s’ha referit, en concret, a la tasca de detecció precoç des del Sistema Sanitari, la conscienciació de l’alumnat o l’augment de la sensibilització de la societat, “a més de l’especial esforç que fem per a fer costat a les dones explotades sexualment”.

Calabuig ha explicat que la violència que pateixen les dones “és per a nosaltres una gran prioritat i hem d’assegurar que cada racó d’Europa siga un lloc segur per a les dones”. De la mateixa manera, ha mostrat el compromís del Consell en aquest sentit, ja que ha assenyalat que “els poders regionals i locals d’Europa tenim un paper fonamental en la lluita contra aquesta xacra inacceptable”.

En les seues declaracions, ha descrit el terrorisme masclista com “el principal problema d’aquesta societat” i ha lamentat que, malgrat no haver-hi dades unificades a la Unió Europea, es calcula que més de mil dones europees moren per l’acció de la violència masclista cada any, la qual cosa ha considerat “unes xifres brutals i inacceptables”.

Finalment, Calabuig ha esmentat les dones més vulnerables, “les dones i les xiquetes amb discapacitat, que hem de visibilitzar, i per a les quals diverses ONG han demanat que 2024 estiga especialment dedicat a elles”. També ha destacat la campanya per a impulsar “espais segurs per a les dones en tots els territoris d’Europa”.