Notícies i nous materials

Ves enrere Colomer destaca la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana amb el Dia de la Dona Festival per a donar visibilitat al talent femení

Colomer destaca la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana amb el Dia de la Dona Festival per a donar visibilitat al talent femení

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, a través de la marca Mediterranew Musix, amb el Dia de la Dona Festival per a donar visibilitat al talent femení.

Colomer ha fet aquestes declaracions durant la presentació del Dia de la Dona Festival que ha tingut lloc a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, en la qual també han participat la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such; el regidor de Turisme de l’Ajuntament de València, Emiliano García, a més del president de Fotur, Víctor Pérez.

També han participat en la presentació del Dia de la Dona Festival les artistes i DJ del festival, que han avançat la programació, a més de les novetats d’aquesta edició.

Francesc Colomer ha assenyalat que aquest festival, protagonitzat per dones, “també és un element diferenciador que ens ajuda a posicionar-nos”, i hi ha afegit que “la música és un dels nostres valors de marca, aliat amb la defensa de la dona, la igualtat i l’hospitalitat”.

La directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such, ha destacat que “és necessari qualsevol espai per a reivindicar la igualtat”, al mateix temps que ha recordat que, “encara, les artistes femenines són minoritàries en festivals, per tant, cal agrair iniciatives com aquesta mena de festivals, amb presència femenina als escenaris i en l’organització”.

Amb aquest festival es pretén donar la visibilitat que es mereixen les dones, promocionant el talent perquè la seua presència en els cartells dels esdeveniments i els festivals no siga una excepció. Cal destacar que el 99 % del personal que hi treballa i que organitza l’esdeveniment està format per dones.

El Dia de la Dona Festival

El festival Dia de la Dona és un festival pioner a escala nacional, ja que va ser el primer d’aquesta índole que es va celebrar a Espanya. Es caracteritza per ser un festival on les vertaderes protagonistes són les dones, és per això que el cartell està íntegrament format per dones, artistes, cantants i DJ.

Enguany tindrà lloc a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, el pròxim 3 de març, i entre les primeres artistes i DJ confirmades es troben, com a cap de cartell, Rosa López i Soraya, que compartiran escenari amb Alba DM, Alicia DC, Blondex, Carol McCloskey, Gynebra, Josephine Sweett, Laura Put, Laura West, María LopezH, Marien Baker, Miss Rose, Nebulossa, Mónica X, Raquel Cardona, Soraya Naoyin i Tanya Bayo.

A més, el festival disposa d’una zona gastronòmica i, com a novetat, es podrà visitar el Museu del Remember de la Ruta.

El Dia de la Dona Festival està organitzat per la Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (Fotur), juntament amb l’Associació de Productors i DJ de la CV (ProDJ CV) i amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, Fundació SGAE i Consumo Moderado, de la Regidoria de Turisme i Internacionalització, Salut i Consum.