Nota de prensa

Colomer lliura el distintiu acreditatiu de municipi turístic a l'Ajuntament de Dénia

11/01/2022
Colomer lliura el distintiu acreditatiu de municipi turístic a l"Ajuntament de Dénia

- Dénia és el nové destí de la Comunitat, després de Benidorm, València, Gandia, Benicàssim, Cullera, El Campello, Peníscola i Calp que aconsegueix aquesta condició amb el nou marc legal


El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha entregat aquest dimarts a l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, el distintiu que acredita al destí la condició de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana.

Colomer ha reconegut l'esforç que fet Dénia per superar totes les exigències del nou estatut del municipi turístic i ha ressaltat "la posada en valor del treball exemplar i l'esforç del sector turístic de Dénia".

A més, ha recordat que "la reconceptualizacion del municipi turístic suposa un canvi de paradigma, una aposta real i clara per uns valors i principis que de veritat han de definir els nostres destins" i ha explicat que "ara es premia i reconeix als destins conscients, dinàmics i compromesos en la transformació, que compleixen criteris qualitatius, més enllà dels quantitatius i on el pes del turisme és evident en la seua societat i la seua economia".

Per part seua, l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha assenyalat que "aquest reconeixement suposa per a nosaltres altres actius com unir als esforços locals el suport de la Generalitat", i ha afegit que "aquest suport té com a contrapartida el nostre compromís en qüestions com la sostenibilitat, la qualitat o la participació ciutadana en el disseny del nostre destí turistico".

Dénia se suma als destins de la Comunitat Valenciana de Benidorm, València, Gandia, Benicàssim, Cullera, El Campello, Peníscola i Calp que han complit la nova mètrica del model de municipi turístic, d'acord amb la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat i el decret que regula la incorporació en la Llei del nou Estatut de Municipi Turístic.

Cal ressaltar que el mes de desembre passat va entrar en vigor el Decret 203/2021, de 17 de desembre, del Consell, de modificació del Decret 5/2020, de 10 de gener, del Consell, de regulació de l'estatut del municipi turístic de la Comunitat Valenciana, (es va publicar en el Diari Oficial de la Genaeralitat Valenciana el 29 de desembre de 2021).

Aquesta modificació de l'es ha realitzat amb l'objectiu principal de flexibilitzar els criteris per al reconeixement de la condició de municipi turístic, de manera que aquest reconeixement es puga ampliar a un major nombre de municipis de la Comunitat Valenciana.

En la modificació també s'ha afegit la diversificació en tres categories: municipi turístic d'excel·lència, municipi turístic de rellevància i municipi turístic de singularitat, en compliment de l'article 29 de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que assenyala que 'l'estatut del municipi turístic podrà diversificar la condició de municipi turístic en virtut del grau de compliment dels criteris i obligacions establits'. Així mateix, s'ha concretat la forma de compliment d'alguna de les obligacions exigides.

Arxius relacionats