Nota de prensa

Colomer reafirma el lideratge d'Altea com a destinació turística intel·ligent a la Comunitat Valenciana

11/01/2022
Colomer reafirma el lideratge d"Altea com a destinació turística intel·ligent a la Comunitat Valenciana

- El secretari autonòmic de Turisme ha assistit a Altea al lliurament de la certificació com a destinació DTI que atorga l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola
- Aquest reconeixement avala el compromís d'Altea per a abordar projectes innovadors en pro de la sostenibilitat i la competitivitatEl secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assistit a Altea, juntament amb l'alcalde del municipi, Jaume Llinares, al lliurament de la certificació com a destinació turística intel·ligent (DTI) que atorga l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola.

Aquest reconeixement avala el compromís i el lideratge d'Altea per a abordar projectes innovadors que busquen millorar la sostenibilitat i la competitivitat global del municipi.

Així mateix, aquesta certificació és fruit de la coordinació i el treball dels diferents àmbits municipals, a més del desenvolupament de noves iniciatives en col·laboració amb els agents de la DTI, com ara la implantació de codis QR i Navilens en els itineraris turístics, entre altres.

El secretari autonòmic de Turisme ha destacat que "Altea és una referència com a destinació que ha sabut interpretar el moment i el futur" i "no és possible viure desconnectats d'una causa comuna", i ha recalcat "l'aposta clara pel turisme i per oferir la millor versió d'aquesta localitat al món".

"Altea és molt important per a entendre la millor de les versions de la Comunitat Valenciana", ha afegit Francesc Colomer, que ha mostrat públicament "la gratitud de la Generalitat Valenciana a Altea pel camí que està seguint".

Així mateix, Colomer ha manifestat que "rebre turistes i de quina manera fer-ho és una manera de posicionar-nos en el món"; al mateix temps que ha advocat per "acoblar necessitats i interpretar dades per a traçar estratègies". "Un treball laboriós -ha continuat- que algunes destinacions com ara Altea ja estan realitzant".


El titular de Turisme ha assenyalat que "es tracta d'un reconeixement que llança un missatge d'esperança als qui estan encara avançant en aquest camí". A més, "aquest certificat és el resultat de molta faena, neurones i esperances que mereixen tot el nostre respecte i reconeixement", ha afegit.

Per part seua, Jaume Llinares ha declarat que "aquest no és un certificat senzill d'aconseguir, la importància i la dificultat d'aquest reconeixement ens ha portat a un procés d'anàlisi i treball intens que ha supervisat AENOR".

Llinares ha volgut destacar que aquest certificat aporta distinció al nostre territori turístic i se suma el Pla de sostenibilitat, en el qual també treballa ja Altea.

Finalment, Jaume Llinares ha remarcat que "el reconeixement que Altea rep per la seua aposta per les economies taronja i blava és imprescindible per a continuar avançant com una destinació turística sostenible i de qualitat".

Arxius relacionats