Nota de prensa

El pla Vega Renhace del Consell i el Jutjat d'Aigües d'Orihuela revisen les obres antiinundacions del Baix Segura

25/11/2021
El pla Vega Renhace del Consell i el Jutjat d"Aigües d"Orihuela revisen les obres antiinundacions del Baix Segura

- Aquesta és la primera d'una sèrie de reunions del director del pla Vega Renhace, Antonio Alonso, amb els 17 jutjats, els sindicats i les comunitats de regants


El pla Vega Renhace del Consell i el Jutjat Privatiu d'Aigües d'Orihuela revisaran de manera conjunta les obres antiinundacions que, gràcies a les ajudes econòmiques concedides per la Generalitat per al Baix Segura, s'executaran en els 27 municipis de la comarca. Unes ajudes que ascendeixen a 16 milions d'euros per a obres en sistemes urbans de drenatge sostenible (SUDS).

Així s'ha acordat en la reunió que han mantingut el director del pla Vega Renhace del Consell, Antonio Alonso, i el jutge d'aigües del Jutjat Privatiu d'Aigües d'Orihuela, Pedro Mompeán. A la reunió han acudit també el secretari i lletrat del jutjat, Miguel Mazón; el seu síndic general, José Manuel Coll, i el seu tinent de jutge, Ángel Luis Larrosa, així com el representant tècnic dels jutjats d'aigua i membre del Consell Assessor del pla Vega Renhace, José Manuel Carrillo.

El director del pla Vega Renhace del Consell ha destacat que "aquesta és la primera d'una sèrie de reunions que mantindrem amb els 17 jutjats d'aigua, els sindicats i les comunitats de regants, organitzacions que representen un sector clau de l'horta tradicional del Baix Segura com ho són els agricultors". "Per al Vega Renhace és primordial mantindre una relació fluida amb aquest col·lectiu i atendre totes les seues necessitats i peticions; són ells els que s'encarreguen del repartiment i la gestió de les aigües que flueixen pel riu Segura i les respectives séquies, assarbs i altres canals del regadiu tradicional".

En el transcurs de la reunió, que ha tingut lloc en l'Oficina del pla Vega Renhace del Consell a Orihuela, s'han abordat totes les actuacions del pla esmentat relacionades amb la prevenció d'inundacions i amb la xarxa de regadiu tradicional, les séquies i les assarbs. Per a fer-ho, el pla Vega Renhace del Consell i el Jutjat Privatiu d'Aigües d'Orihuela han acordat realitzar més reunions per a aprofundir en aquestes línies de treball.

Cal recordar que el Jutjat Privatiu d'Aigües d'Orihuela ha sigut considerat com a tribunal consuetudinari i tradicional pel Congrés dels Diputats, per la qual cosa les seues resolucions en temes de conflictes entre regants tindran plena naturalesa jurisdiccional, és a dir, com les sentències d'un jutge.

Arxius relacionats