Nota de prensa

Més de 30 empreses turístiques participen en un taller organitzat per Turisme amb agents del mercat aragonés

25/11/2021

- Després del taller, Turisme ha organitzat, amb la col·laboració de València Turisme i de Costa Blanca, un sopar de bufet de productes valencians


Turisme Comunitat Valenciana ha organitzat al centre de Saragossa un taller en què participen més de 30 empreses turístiques de la Comunitat per a refermar-ne l'oferta turística en el mercat aragonés.

Aquesta acció promocional coincideix amb la celebració del certamen Aratur aquest cap de setmana, en què Turisme participa amb un estand on donarà cabuda a tota l'oferta turística de la Comunitat.

En aquest taller, que tindrà lloc aquesta vesprada al mercat gastronòmic Puerta Cinegia Gastronómica, participen més de 30 empreses adherides a Creaturisme, a més de representants de Turisme Comunitat Valenciana i de València Turisme i Costa Blanca, que són coorganitzadors de l'esdeveniment.

A més, aquesta acció promocional inclou també una degustació gastronòmica amb presència de cuiners de Gandia i Cullera.

Cal destacar que el mercat aragonés ocupa la sisena posició en nombre de viatges a la Comunitat Valenciana, en 2019 es van registrar un total de 636.443 viatges i la província de Castelló és la que rep un nombre més gran, concretament el 46 % del total. A més, cada visitant aragonés addueix com a principal motiu del seu viatge el gaudi de la platja, la qual cosa provoca una forta estacionalitat que es concentra, sobretot, en els mesos d'estiu.

Per això, es considera interessant incorporar l'oferta experiencial de la Comunitat Valenciana, tant la que es puga oferir en l'àmbit litoral com la urbana o la d'interior, en els catàlegs de viatges dels operadors turístics aragonesos.

Degustació gastronòmica

Després del taller, hi ha previst un sopar de bufet de productes valencians i, a l'entrada, s'obsequiarà amb una aigua de València preparada amb taronges oferides per la IGP Cítrics Valencians.

Els entrants d'aquesta degustació els ofereix Visit Gandia en col·laboració amb l'associació empresarial de Gandia, els cuiners i les cuineres de la qual elaboraran entrants típics valencians.

L'elaboració dels arrossos anirà a càrrec de l'Ajuntament de Cullera en una demostració de cuina en directe en què les DO València i DO Utiel Requena oferiran els vins.

Finalment, el Patronat Costa Blanca elaborarà i obsequiarà amb les postres elaborades amb productes alacantins (granada mollar, torró de Xixona o dàtils, entre altres).