Nota de prensa

Colomer reconeix el paper essencial de les oficines Tourist Info, després de 30 anys des del seu naixement, i aposta per prestigiar-les i cuidar-les

24/11/2021
Colomer reconeix el paper essencial de les oficines Tourist Info, després de 30 anys des del seu naixement, i aposta per prestigiar-les i cuidar-les

- A més, agraeix l'esforç de tota la Xarxa Tourist Info i destaca que "l'experiència que s'adquireix en primera línia amb els turistes és la millor ambaixada del nostre territori"
- La Tourist Info Alcoi ha sigut guardonada amb el Premi a la Innovació en la Xarxa Tourist InfoEl secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reconegut el paper essencial de les oficines Tourist Info, després de 30 anys des del seu naixement, i ha apostat per "prestigiar-les i cuidar-les".

El titular de Turisme ha clausurat a Elda la vintena edició de les jornades anuals de la Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana.

Es tracta d'una trobada per a impulsar i millorar els serveis que rep la persona que visita les oficines d'informació turística i que durant dos dies ha reunit als municipis de Petrer i Elda personal tècnic i informador de turisme de les més de 200 oficines distribuïdes per les tres províncies.

Colomer ha recordat que les oficines Tourist Info "són una aliança entre la Generalitat i els ajuntaments, units per generar emocions i capacitat d'atraure les nostres destinacions", i ha reconegut i agraït l'esforç de tota la Xarxa Tourist Info "pels 30 anys que fa que treballen per l'hospitalitat i l'acolliment".

Francesc Colomer ha agraït la labor de les Tourist Info, que "són sempre la primera línia de defensa per a valorar aquest treball, els nostres valors i els nostres recursos", i ha incidit que "l'experiència que s'adquireix en primera línia amb els turistes és la millor ambaixada del nostre territori".

A més, ha assenyalat que "ara hem de treballar en els nous reptes com la gestió de les dades, els canvis socials, les noves inquietuds i demandes".

En aquest sentit, Colomer ha recordat que "venim d'una etapa molt complicada i ara el nostre repte és trobar una vacuna contra la por", al mateix temps que ha recalcat que "aquest sector té un enorme avindre i hi ha moltes dades que així ho indiquen", per això ha advocat per "continuar treballant per a oferir la nostra millor versió als turistes que ens visiten".

En aquestes XX jornades s'ha compartit amb el sector turístic valencià una taula redona per a conéixer les inquietuds, les expectatives i els projectes comuns.

D'altra banda, s'ha conegut l'experiència en xarxes d'informació turística de la Generalitat de Catalunya, per a contrastar amb l'experiència que es realitza a la Comunitat Valenciana per a avançar en la generació de nous serveis i espais per al turisme.

V edició del Premi a la Innovació en la Xarxa Tourist Info

Durant la clausura, Colomer ha lliurat el Premi a la Innovació en la Xarxa Tourist Info i els diplomes acreditatius als deu primers municipis adscrits a la Xarxa, amb motiu de la celebració del trenté aniversari de la Xarxa Tourist Info.

El Premi a la Innovació en la Xarxa Tourist Info s'ha atorgat a la Tourist Info Alcoi, amb el projecte "Alcoi Tourist Lab: obtenció de dades turístiques de manera anonimitzada i no intrusiva en els diferents punts d'interés de la destinació".

El projecte guanyador persegueix determinar quina població turística té la destinació d'Alcoi, creuant les dades obtingudes en l'Oficina Tourist Info amb les obtingudes en ocasió d'esdeveniments o visites a recursos turístics de rellevància especial per al municipi, per a afavorir, entre altres aspectes, el compliment dels termes de l'apartat 3.4 de la norma UNE-ISO 14785 d'oficines d'informació turística.

El jurat ha reconegut que amb aquest projecte es reforça la creativitat, l'hospitalitat, la sostenibilitat i l'excel·lència turística. També afavoreix el desenvolupament local d'activitats turístiques empresarials vinculades a aquesta anàlisi dels recursos i esdeveniments de la ciutat i, a més, s'ha valorat el grau d'adaptabilitat del projecte a altres destinacions de la Xarxa Tourist Info.

En aquesta V edició del Premi a la Innovació en la Xarxa Tourist Info, el jurat ha acordat atorgar un accèssit al projecte de Tourist Info Riba-roja de Túria: 'Riba-roja de Túria y Parque Natural del Turia. A tu aire!'.

Arxius relacionats