Nota de prensa

Turisme destina 85.000 euros per a consolidar Torrevieja i la comarca del Baix Segura 'com un destinació turística i gastronòmica de qualitat'

14/10/2021
Turisme destina 85.000 euros per a consolidar Torrevieja i la comarca del Baix Segura "com un destinació turística i gastronòmica de qualitat"

- El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha firmat a Torrevieja convenis de col·laboració amb diverses entitats turístiques
- Un total de 40.000 euros van destinats a potenciar la promoció de la festa de les Havaneres, i 45.000 euros, a l'oferta gastronòmica, per mitjà d'iniciatives com el VI Festival GastroVegaBajaTurisme Comunitat Valenciana destina 85.000 euros per a consolidar Torrevieja i la comarca del Baix Segura com un destinació turística i gastronòmica de qualitat, de manera que es contribueix a l'activació del sector turístic local en moments de menys activitat laboral ocasionats per la COVID-19.

En concret, Turisme atorga 40.000 euros per a potenciar la promoció de les festes de les Havaneres, d'interés turístic rellevant, i uns altres 45.000 euros per a realitzar accions de promoció i màrqueting de l'oferta hostalera i de restauració de Torrevieja i de la comarca, que ha permés donar suport a esdeveniments com el Festival GastroVegaBaja 2021, que s'inaugurarà aquest divendres.

Els dos acords s'han subscrit a Torrevieja pel secretari autonòmic de Turisme i l'alcalde del municipi, Eduardo Dolón, en el cas del primer conveni; i pel president de l'Associació Empresarial d'Hostaleria de Torrevieja i Comarca, Joaquín Guillamó, en el segon dels acords.

Colomer ha reconegut que "venim de temps complicats i, en aquest moment, després d'aquest túnel tan llarg, la cooperació i la interdependència és més necessària i evident que mai"; en aquesta línia, ha defés que "tots ens necessitem i, més que mai, el turisme és la resposta a moltes coses".

Per això, el titular de Turisme ha advocat per "aprofitar el temps i exaltar l'oci com a element necessari en les nostres vides". Al seu parer, "l'estratègia turística serà una part clau per a entendre com serà la nostra vida en el futur".

Així mateix, Colomer ha insistit en el fet que "és necessària una reflexió sobre què significa el sector turístic per a la nostra Comunitat" alhora que ha assenyalat que "un territori com el nostre ha de cuidar i qualificar aquest sector, sobretot ara que Europa també considera el turisme com un eix fonamental de la recuperació". En aquest sentit, el secretari autonòmic ha insistit en el fet que "hem d'aprofitar aquest moment i aquesta inquietud de millora contínua".

Per la seua banda, l'alcalde de Torrevieja, Eduardo Dolón, ha agraït aquest acord amb la Generalitat i ha volgut remarcar "el suport de Turisme, que ens ha fet exemplars en el fet de treballar de manera conjunta".

El president de l'Associació Empresarial d'Hostaleria de Torrevieja i Comarca, Joaquín Guillamó, ha destacat la confiança que Turisme Comunitat Valenciana ha depositat en ells "perquè puguen continuar desenvolupant aquest esdeveniment i valorar la nostra gastronomia", hi ha afegit.

6ª edició del Festival Gastrocultural del Baix Segura

Es tracta d'un esdeveniment que té lloc del 15 d'octubre al 25 de novembre, en què restaurants de Torrevieja i la comarca del Baix Segura ofereixen menús elaborats amb productes autòctons de la zona per a valorar la cuina tradicional amb tècniques de cuina d'avantguarda.

Cal destacar que enguany s'ha mantingut el format de l'any passat i l'objectiu és mantindre el posicionament i la competitivitat de l'oferta turística i gastronòmica de la ciutat de Torrevieja i la comarca del Baix Segura, a més de donar impuls al teixit empresarial i a la diversitat de serveis turístics que conformen la destinació.

Arxius relacionats