Nota de prensa

La Generalitat convida a participar en els debats ciutadans sobre el futur d'Europa

25/09/2021
La Generalitat convida a participar en els debats ciutadans sobre el futur d"Europa

- Els esdeveniments començaran el 6 d'octubre a Benidorm amb el debat 'Turisme sostenible: cap a un nou concepte a Europa', en el qual els assistents podran participar, compartir i proposar idees sobre aquest tema
- A més, el 20 d'octubre Castelló acollirà la jornada 'Política industrial a Europa' i el 27 d'octubre tindrà lloc a València la trobada 'Europa i la salut: una nova era'
- El secretari autonòmic per a la Unió Europea, Joan Calabuig, anima a participar-hi, ja que "és una oportunitat magnífica perquè la ciutadania de la Comunitat Valenciana contribuïsca de manera efectiva i directa en la formulació del que ha de ser la Unió Europea"La Generalitat, a través el seu servei Europe Direct Comunitat Valenciana, ha organitzat unes jornades de debat i diàleg entorn de la Conferència sobre el Futur d'Europa, en les quals la ciutadania de la Comunitat Valenciana i de qualsevol país de la Unió Europea podrà participar, compartir i proposar idees sobre el concepte, l'evolució i els reptes de futur de la Unió Europea.

Els quatre esdeveniments previstos començaran el dia 6 d'octubre a Benidorm, amb el debat 'Turisme sostenible: cap a un nou concepte a Europa'. Es tracta d'una jornada presencial, amb possibilitat de connexió en línia, en la qual la veu principal recaurà en els ciutadans i ciutadanes participants per mitjà de taules redones reduïdes. La sol·licitud d'inscripció ja està oberta en l'enllaç següent: consulteu ací.

Així mateix, el dia 20 octubre tindrà lloc el diàleg 'Política industrial a Europa', aquesta vegada a Castelló (consulteu ací), i el 27 d'octubre es desenvoluparà a València la trobada 'Europa i la salut: una nova era' (consulteu ací).

Finalment, el 18 de novembre, es realitzarà la jornada en línia 'El Mediterrani i la Unió Europea, una conca per cohesionar', organitzada junt amb les Illes Balears.

El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha animat tots els ciutadans a participar-hi, perquè "és una oportunitat magnífica perquè els ciutadans de la Comunitat Valenciana contribuïsquen de manera efectiva i directa en la formulació del que ha de ser la Unió Europea".

L'organització d'aquests actes compta amb el suport del Comité de les Regions i la Fundació Bertelsmann. A més, el punt d'informació Europe Direct Comunitat Valenciana, que forma part de la xarxa de centres de tota la Unió Europea, servirà també d'ajuda als ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana perquè puguen participar directament en els debats.
Panels ciutadans

Les idees que es recullen en els esdeveniments organitzats per tota la Unió Europea i en la plataforma de la conferència es reflectiran en els panells ciutadans, en què els participants formularan les seues recomanacions. Aquestes contribucions es debatran amb les institucions de la Unió Europea i altres representants.

La Conferència compta amb quatre panells europeus de ciutadans, cada un dels quals compta amb 200 membres dels vint-i-set estats membres, seleccionats de manera aleatòria.

En aquests panells, els debats se centraran en temes com l'economia, la justícia, l'ocupació, l'educació, la cultura, la joventut o l'esport; també s'abordaran la transformació digital, la democràcia, els drets, la seguretat, el medi ambient, la salut o la migració, entre altres temes.

Conferència sobre el futur d'Europa

La Conferència sobre el Futur d'Europa, que es va obrir el 9 de maig passat, aspira a donar un impuls a la Unió Europea. El principal objectiu que té és reflectir i tindre en compte les aspiracions de la ciutadania europea i les seues propostes, que podran ser plantejades en jornades de debat i diàleg sobre els reptes i les prioritats de la Unió Europea.

El Parlament Europeu, el Consell i la Comissió Europea s'han compromés a escoltar els ciutadans europeus i a donar seguiment, en els respectius àmbits de competència, a les recomanacions formulades.

Tots els ciutadans i ciutadanes europees, així com les autoritats europees, nacionals, regionals i locals, la societat civil i altres organitzacions que vulguen preparar esdeveniments i aportar idees poden participar en la Conferència sobre el Futur d'Europa.

La participació es fa a través de la plataforma digital de la conferència, on es poden compartir idees, proposar canvis, accedir a les opinions d'altres persones, trobar esdeveniments i seguir el progrés i el resultat de la Conferència.

Les idees i les opinions que s'hi recullen es recopilaran, analitzaran, supervisaran i seran publicades en la plataforma durant la conferència. També s'inclouran en els debats dels panells de ciutadans europeus i en els plens.

La Conferència compta amb una presidència conjunta formada pel president del Parlament Europeu, el president o presidenta del Consell i la presidenta de la Comissió Europea.

Elements de la Conferència

Els elements que componen la Conferència sobre el Futur d'Europa i que fan possible la participació ciutadana són els següents:

Plataforma digital multilingüe: espai en què els ciutadans poden compartir idees i enviar contribucions en línia, que es recopilaran, analitzaran, supervisaran i publicaran durant la conferència.

Esdeveniments descentralitzats: esdeveniments en línia, presencials o híbrids organitzats per persones o entitats, així com per autoritats nacionals, regionals i locals de tot Europa.

Panells de ciutadans europeus: debatran diversos temes, presentaran les respectives propostes i seran representatius quant a l'origen geogràfic, el gènere, l'edat, el context socioeconòmic i el nivell d'educació.

Plens de la Conferència: vetlen pel compliment de les recomanacions dels panells nacionals i europeus de ciutadans. Estan compostos per representants del Parlament Europeu, el Consell i la Comissió Europea, així com per representants de tots els parlaments nacionals i ciutadans. També estan representats el Comité de les Regions i el Comité Econòmic i Social Europeu, així com els interlocutors socials i la societat civil.

Més informació sobre la Conferència sobre el Futur d'Europa:
consulteu ací.

Arxius relacionats