Nota de prensa

Arranca a Benidorm la 4a edició del curs universitari impulsat per Turisme per al personal de pisos en allotjaments turístics

13/09/2021

- Aquest curs, que ha format ja un centenar de professionals, s'estendrà per primera vegada a la Universitat Politècnica de València
- El secretari autonòmic de Turisme assenyala que "l'objectiu és visibilitzar i dignificar, i oferir-li més oportunitats, aquest col·lectiu facilitant una formació de qualitat"Turisme Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València i la Universitat d'Alacant, impulsa un any més la formació universitària i la qualificació professional per al personal de pisos en allotjaments turístics.

D'aquesta manera, aquest dilluns arranca a Benidorm la quarta edició del curs 'Expert/a en Housekeeping-Gestió de pisos i neteja en allotjaments', que s'impartirà durant el curs acadèmic 2021-2022. Després de les quatre edicions, ja són un centenar de professionals els que han obtingut aquesta titulació, a la qual se sumaran les 23 persones noves matriculades en aquesta edició.

Així mateix, el pròxim dia 20 de setembre s'iniciarà la primera edició del curs 'Perfeccionament de cambreres/ers de pis en allotjaments turístics', impulsat per la Universitat Politècnica de València, que s'impartirà en el campus de Gandia. De moment, 13 persones ja han oficialitzat la seua matrícula i iniciaran les classes la setmana que ve.

Els dos cursos compten amb una duració de 200 hores amb classes presencials i a distància, impartides durant els mesos de setembre a desembre de 2021. L'objectiu és la formació de professionals qualificats en l'àrea de la gestió i la coordinació dels treballs que realitza el personal de neteja i conservació en habitacions, recepció i zones comunes d'hotels, residències i apartaments, així com serveis de llenceria i bugaderia.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assegurat que "l'objectiu és fomentar i facilitar una formació de qualitat per a aquest col·lectiu i donar visibilitat i dignificar, des del punt de vista professional, les professions que s'hi vinculen".

En aquesta línia, Colomer ha assenyalat que "una empresa turística no pot mantindre un esquema basat en un abús de jerarquies, ha de tindre una mirada horitzontal de gestió del talent i idea d'equip". Per això, ha assenyalat que des de Turisme CV s'aposta per impulsar la formació per a "reciclar-nos i reinventar-nos a perpetuïtat, que és el que ens toca a aquesta generació i a les que vindran".

Els dos cursos estan especialment dirigits a professionals en actiu que vulguen millorar els seus coneixements en gestió de pisos i pretenguen promocionar internament dins de les seues empreses, així com persones desocupades amb experiència prèvia en el sector de l'allotjament. També hi poden accedir persones titulades universitàries o en Formació Professional que vulguen obtindre una especialització en aquest àmbit.

Aquest programa específic orientat al personal de pisos s'ha elaborat des de Turisme Comunitat Valenciana amb el suport de representants i agents directament relacionats amb el sector, com és el cas dels sindicats (UGT, CCOO), l'associació de governantes ASEGO, l'associació de cambreres de pisos (Kellys) i altres representants d'associacions d'allotjaments turístics.

4a edició del curs 'Housekeeping' (UA)

Es tracta d'un curs que impulsa Turisme Comunitat Valenciana, a través de la Xarxa de Centres de Turisme (CdT), en col·laboració amb l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques (IUIT) de la Universitat d'Alacant (UA).

Tindrà una duració de 200 hores distribuïdes en 40 sessions presencials o en línia, des del 13 de setembre fins al 16 de desembre de 2021.

El curs 'Expert en Housekeeping' s'insereix en el marc dels ensenyaments universitaris que imparteix la Universitat d'Alacant i comporta el títol propi d'expert de la UA, de prestigi i qualitat reconeguts.

Més informació: consulteu ací