Nota de prensa

El Museu de les Ciències amplia els continguts de l'exposició 'Mart. La conquesta d'un espai'

22/07/2021
El Museu de les Ciències amplia els continguts de l"exposició "Mart. La conquesta d"un espai"

- La mostra s'actualitza amb nous suports gràfics amb les últimes missions de la Xina, l'Índia i els Emirats Àrabs Units


El Museu de les Ciències amplia des d'aquest dijous l'exposició 'Mart. La conquesta d'un espai' amb nous continguts sobre les missions que han posat en òrbita les agències espacials de la Xina, l'Índia i els Emirats Àrabs Units, junt amb l'última missió de la NASA en la zona dedicada a l'exploració robòtica del planeta roig.

Els i les visitants podran conéixer, a més de les missions de la NASA i l'Agència Espacial Europea (ESA), l'exploració marciana realitzada per aquests països, com la missió emiratiana Emirates Mars, que amb l'arribada de la seua sonda, Al Amal, ha esdevingut la cinquena nació a arribar a l'òrbita de Mart; o la missió Tianwen de la Xina, que ha sigut el segon país a 'posar' un 'rover' a Mart. Tota aquesta informació, i més, es presenta en diversos suports gràfics dedicats a cada una de les missions. A més, es podran conéixer i descobrir els objectius i els instruments principals de cada una d'aquestes missions, així com altres dades curioses.

L'exposició 'Mart. La conquesta d'un somni' respon amb mòduls i jocs interactius a les grans preguntes que desperta Mart, les característiques i diferències que té respecte a altres planetes, de quina manera l'observem des del punt de vista científic i de la ciència-ficció o la influència que té en l'imaginari col·lectiu.

Inclou peces de gran valor històric com ara reproducció dels llibres 'De revolutionibus orbium coelestium', de Nicolás Copèrnic, o 'Astronomia nova', de Johannes Kepler; facsímils de les il·lustracions d'Henrique Alvim Corrêa per a 'La guerra dels mons', i una rèplica del primer telescopi de Galileu Galilei. Les visites guiades en 'Mart. La conquesta d'un somni' es realitzen tots els dies a les 11.00 h; 13.00 h; 17.00 h, i 19.00 h. El preu és també de 2,50 euros i és necessari adquirir, a més, l'entrada al Museu de les Ciències.

Arxius relacionats