Nota de prensa

Turisme ultima el decret del Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana que contribuirà a la professionalització del sector

20/07/2021
Turisme ultima el decret del Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana que contribuirà a la professionalització del sector

- La característica més nova és que totes les sol·licituds, la declaració responsable, les modificacions, les altes, les baixes i totes les inscripcions es faran per procediment telemàtic
- El 5 d'agost serà l'últim dia que es podran presentar les al·legacions al projecte de decret directament en el correu de la Direcció General de Turisme


La Direcció General de Turisme està ultimant el decret regulador del Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana, del qual ja s'ha iniciat el procés d'informació pública i es troba en fase d'al·legacions fins al 5 agost.

La Direcció General ha organitzat una jornada informativa en línia amb l'objectiu de facilitar tota la informació al sector turístic sobre el projecte de decret del Consell, regulador del Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana, perquè participen en el procés a través de les al·legacions.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat "el caràcter divulgatiu de la jornada en el període d'exposició pública perquè el sector puga participar en aquest decret", i ha recordat que "ve com a mandat derivat de la Llei de turisme, oci i hospitalitat".

Colomer ha assenyalat que el Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana, "més enllà de l'àmbit administratiu, és un instrument d'identificació i serà una eina molt important en aquest camí de professionalització".

A més, el titular de Turisme ha recalcat que "és molt important saber qui hi ha en el sector turístic i és molt important que tinguem els professionals del turisme adequadament registrats" i ha assenyalat que "hem de prendre molt seriosament el fet que el Registre de Turisme serà una eina clau".

Per la seua banda, el director general de Turisme, Herick Campos, que ha coordinat la jornada, ha destacat que "aquesta norma pretén garantir drets" i ha recalcat la importància de la participació del sector turístic a través de les al·legacions.

Cal destacar que el Projecte de decret del Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana es va publicar en el DOGV el 15 de juliol passat i hi ha un termini de 15 dies hàbils per a presentar les al·legacions. D'aquesta manera, el pròxim 5 d'agost serà l'últim dia que es podran presentar les al·legacions al projecte de decret.

Les al·legacions, els suggeriments o les observacions s'han de presentar davant de la Direcció General de Turisme per registre d'entrada o en l'adreça de correu electrònic dgturisme@gva.es.

Durant la jornada, la subdirectora general de Turisme, Rosa María Ivars, i la responsable del Servei d'Ordenació de Turisme, Sonia Badal, han explicat les característiques d'aquest projecte de decret.

En concret, la característica més nova és que totes les sol·licituds, la declaració responsable, les modificacions, les altes, les baixes i totes les inscripcions es faran per procediment telemàtic. A més, és la primera vegada que es regularà el Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana.

El Registre de Turisme té una naturalesa administrativa, però la finalitat bàsica que té és servir d'instrument de coneixement del sector turístic per a l'exercici de les potestats que ostenta l'Administració turística.

Cal assenyalar que per a informar el sector de la fase d'al·legacions d'aquest projecte de decret, a més de l'organització d'aquesta jornada informativa, des de la Direcció General de Turisme es va remetre a les associacions del sector turístic divendres passat, 16 de juliol, l'esborrany del projecte de decret i se'ls recordava la data màxima per a presentar al·legacions.