Nota de prensa

Colomer apunta l'inici de la normalització del mercat britànic a la Comunitat Valenciana després de l'alçament de la quarantena als britànics

19/07/2021

- Els britànics completament vacunats podran viatjar a la Comunitat Valenciana sense haver de fer quarantena a la tornada
- El secretari autonòmic de Turisme assegura que els britànics es mantenen fidels a la nostra destinacióEl secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "les noves mesures d'eliminació de restriccions als viatgers britànics vacunats amb la dosi completa estimularan la dinàmica d'aquest mercat a la Comunitat Valenciana i ens permetran veure amb esperança el futur".

Segons ha apuntat Colomer, "ja s'evidencia que hi ha un increment de vols procedents del Regne Unit a l'agost i el setembre a la Comunitat Valenciana", inclús algunes aerolínies com Ryanair han decidit mantindre les mateixes línies que l'any anterior a la pandèmia, en 2019.

En aquest sentit, el titular de Turisme ha volgut manifestar que "les dades ens traslladen la percepció que els turistes britànics es mantenen fidels a la nostra destinació i inclús les cerques d'algunes zones són més elevades que en anys previs a les conseqüències del coronavirus".

En aquest sentit, Colomer apunta l'inici de "la normalització del mercat britànic a la Comunitat Valenciana i, sobretot, a la Costa Blanca", destinació en què aquest mercat representa el 87 % dels turistes estrangers que rep.

Cal assenyalar que a partir del 19 de juliol els britànics que estiguen completament immunitzats i hagen rebut la segona dosi de la vacuna 14 dies abans d'emprendre el viatge poden volar a destinacions en color ambre, entre les quals s'inclou Espanya, i no hauran de fer quarantena al seu retorn a Anglaterra.

D'altra banda, el secretari autonòmic de Turisme ha assegurat que "el mercat britànic continua sent un mercat volàtil, ja que solen reservar amb molta antelació i les circumstàncies actuals no els ho permeten en aquests moments".

En aquest context, Colomer ha volgut remarcar que "enguany hem de seguir centrats en el mercat nacional, encara que sense renunciar a altres mercats", i ha afegit que les noves mesures del Govern britànic, "sens dubte, ajuden a estimular aquest mercat que per a nosaltres és molt important".

Arxius relacionats