Nota de prensa

El Pla Vega Renhace del Consell presenta a Benejúzar els projectes prioritaris per a la comarca

19/07/2021
El Pla Vega Renhace del Consell presenta a Benejúzar els projectes prioritaris per a la comarca

- El director de l'oficina d'Orihuela del Vega Renhace, Antonio Alonso, ha visitat fins ara 17 municipis del Baix Segura
- Benejúzar, molt afectat per la DANA de 2019, projecta reconvertir l'antiga depuradora, situada en un paratge natural, en un parc sostenible d'àmbit comarcalEl comissionat del Pla Vega Renhace del Consell i director de l'oficina d'Orihuela d'aquest pla, Antonio Alonso, ha presentat junt amb l'alcalde i la regidora d'Imatge Urbana de Benejúzar, Miguel López i Soledad Meseguer, respectivament, les actuacions prioritàries de l'estratègia traçada per al Baix Segura arran de la DANA de setembre de 2019, que va assolar la comarca.

En el transcurs de la reunió, Antonio Alonso ha explicat en quin grau d'execució es troben els projectes per a la regeneració del Baix Segura i també s'ha atés les peticions del municipi, que va ser un dels més afectats per la DANA de setembre de 2019, ja que la localitat està flanquejada per dues rambles. Unes actuacions entre les quals destaquen els plans municipals d'emergència (PME), que, al seu torn, són el germen d'un pla d'emergències de caràcter comarcal.

Per la seua banda, l'alcalde de Benejúzar ha exposat un projecte de drenatge sostenible, relacionat amb l'actuació número 7 del Pla Vega Renhace, és a dir, amb els sistemes urbans de drenatge sostenible (SUDS). Es tracta de la recuperació de l'antiga depuradora, situada en un paratge natural, per a transformar-la en un parc sostenible de caràcter comarcal. Una iniciativa que recupera la forest del municipi perquè siga un atractiu de turisme mediambiental.

A més, Benejúzar estudia altres actuacions en el nucli urbà per a alleujar l'evacuació d'aigües pluvials, una de les quals és la creació d'un jardí amb basses de contenció per a laminar l'aigua. D'aquesta manera, es frenaria la velocitat a la qual discorre l'aigua en cas que hi haja pluges torrencials.

Seguint amb la ronda de reunions per a donar a conéixer el Pla Vega Renhace, amb la d'aquest dilluns ja s'han visitat 17 dels 27 municipis de la comarca, amb un únic objectiu: dissenyar una estratègia integral per a la resiliència d'aquest territori del sud de la província d'Alacant.

Aquestes visites tenen com a fi donar a conéixer fil per randa les actuacions del Pla Vega Renhace de la Generalitat. Van començar el mes de febrer i s'ha visitat, en concret, Albatera, Almoradí, Benferri, Daya Nueva, Daya Vieja, Guardamar del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Orihuela, Pilar de la Horadada, Rafal, San Isidro, Torrevieja, Algorfa, Catral i Callosa de Segura.

A més, el comissionat del Pla Vega Renhace del Consell i director de l'oficina d'aquest pla a Orihuela, Antonio Alonso, s'ha reunit també amb l'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva. Un municipi que pertany a una altra comarca, el Baix Vinalopó, però vinculat al Baix Segura per la proximitat geogràfica que hi ha, de fet, les pedanies de San Felipe Neri, Las Casicas, Realengo i Rincón de los Pablos estan integrades al Baix Segura.

Arxius relacionats