Nota de prensa

Turisme organitza la conferència internacional 'Mid-Term' del projecte europeu Herit-Data que analitza els fluxos turístics en temps real

09/06/2021
Turisme organitza la conferència internacional "Mid-Term" del projecte europeu Herit-Data que analitza els fluxos turístics en temps real

- El director general de Turisme ha realitzat l'obertura de la conferència juntament amb el director de la Fundació Valenciaport
- Participen experts de zones turístiques consolidades com Florència, Western Greece, l'Occitanie, Dubrovnik, Mostar, a més de ValènciaTurisme Comunitat Valenciana organitza la conferència internacional Mid-Term Conference del projecte europeu Herit-Data en el qual s'està desenvolupant una plataforma tecnològica de big data capaç d'analitzar dades en temps real sobre l'impacte dels fluxos turístics en entorns de valor patrimonial.

La conferència se celebra durant hui i demà en format en línia en anglés amb traducció simultània en espanyol i està oberta a totes les persones interessades en la gestió turística a través de big data.

El director general de Turisme, Herick Campos, ha realitzat l'obertura de la conferència juntament amb el director general de la Fundació Valenciaport, Antonio Torregrosa.


Herick Campos ha destacat el treball que "estem realitzant en la Comunitat Valenciana per a impulsar la protecció, l'accessibilitat i sostenibilitat dels recursos turístics" i ha afegit que "a més de la sostenibilitat, hem de cuidar del nostre patrimoni perquè les futures generacions puguen gaudir-ne".

A més, ha assenyalat que els fons Next Generation de la UE "ens ajudaran a seguir avant en la millora dels nostres productes turístics" i ha recordat que Turisme participa en l'estudi Herit-Data "on analitzem les bones pràctiques i l'ús de la tecnologia per a l'anàlisi i la gestió del turisme en els recursos de patrimoni".

Campos ha incidit en la importància de les aplicacions tecnològiques "perquè s'anticipen a possibles problemes futurs", i per això ha recalcat que "hem de continuar treballant amb les eines tecnològiques que permeten millorar la gestió del turisme, especialment en els entorns on puga haver-hi sobrecapacitat, amb l'objectiu d'incrementar la satisfacció dels turistes, assegurant-nos també que estem conservant el medi ambient i promocionant la sostenibilitat de l'activitat turística".

En aquesta línia, ha destacat que des d'Invat·tur, "estem impulsant la Xarxa de Destinacions Intel·ligents de la Comunitat Valenciana, que ajuda a les destinacions turístiques que comencen a treballar amb la gestió intel·ligent i els proporciona eines innovadores de coneixement específic".

A més, ha explicat que "des del departament d'Intel·ligència Turística també s'està treballant en l'anàlisi de dades que contribuiran a la presa de decisions estratègiques per a aquestes destinacions turístiques, amb una evolució cap a un turisme sostenible i més respectuós amb el patrimoni".

Mid-Term Conference del Projecte europeu Herit-Data

L'objectiu del Projecte europeu Herit-Data, integrat en el Programa Interreg Mediterranean, és desenvolupar un sistema que permeta mesurar el flux del turisme en ciutats patrimonials, mitjançant l'ús de noves tecnologies.

En el Projecte europeu Herit-Data treballen 13 socis de 7 països del nord i sud de l'arc mediterrani i està dotat amb 4,2 milions d'euros. En la conferència internacional participen experts de zones turístiques consolidades com Itàlia (Florència), Grècia (Western Greece), França (l'Occitanie) i altres en ràpid creixement com Croàcia (Dubrovnik) o Bòsnia (Mostar), a més de València, com a destinació d'avantguarda en turisme sostenible.

Les diferents destinacions explicaran els avanços realitzats en Herit-Data i com s'està duent a terme la gestió dels fluxos turístics en els seus territoris a través de la sensorització dels seus principals nodes turístics. També participaran representants de projectes europeus SmartMed i BestMed lligats al turisme sostenible.

Arxius relacionats