Nota de prensa

La investigadora Amparo Chiralt parlarà sobre materials biodegradables per a l'envasament d'aliments en el cicle de divulgació 'Una Comunitat amb ciència' del Museu de les Ciències

16/05/2021
La investigadora Amparo Chiralt parlarà sobre materials biodegradables per a l"envasament d"aliments en el cicle de divulgació "Una Comunitat amb ...

- La conferència es podrà seguir en directe el dijous 20 de maig a partir de les 19.00 hores


La investigadora Amparo Chiralt, doctora en Química i catedràtica de Tecnologia d'Aliments de la Universitat Politècnica de València (UPV), imparteix dijous que ve, 20 de maig, la conferència 'Materials biodegradables actius per a l'envasament dels aliments', dins del cicle de divulgació 'Una Comunitat amb ciència' del Museu de les Ciències.

L'activitat serà presentada pel catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la UPV Vicente Conejero i es podrà seguir en directe el dijous 20 de maig a partir de les 19.00 hores en aquest enllaç: consultar ací

Els envasos de plàstic permeten millorar la conservació dels aliments frescos, però el 63 % dels residus plàstics provenen de l'envasament i menys del 14 % són reciclables. Els bioplàstics poden fer les funcions dels plàstics, però d'una manera més ecològica i sostenible.

Aquests provenen de fonts renovables o són biodegradables, o totes dues coses. Els biodegradables són sensibles a l'acció dels enzims excretats pels microorganismes i es transformen en molècules més xicotetes que poden ser metabolitzades per aquests organismes, de manera que es genera biomassa, aigua i anhídrid carbònic, que s'integren en el cicle de la matèria orgànica.

Amb aquests biopolímers es poden obtindre materials avançats per a la conservació d'aliments, com ho són els envasos actius, que exerceixen accions específiques per a allargar la vida útil dels productes amb més seguretat alimentària.
En l'elaboració d'aquests materials, la utilització de compostos actius d'origen natural pot contribuir a la reutilització de residus vegetals i alimentaris, alhora que ofereix solucions més saludables per al consumidor.

Arxius relacionats