Nota de prensa

Colomer ressalta que 'projectes com el 'Corpus del patrimoni culinari' contribueixen a redescobrir un rebost de productes i actituds'

16/10/2020
Colomer ressalta que "projectes com el "Corpus del patrimoni culinari" contribueixen a redescobrir un rebost de productes i actituds"

- El secretari autonòmic de Turisme ha participat en l'obertura de la conferència impartida per Toni Massanés sobre el 'Corpus del patrimoni culinari'
- La conferència coincideix amb el Dia Mundial de l'Alimentació de la FAO, i s'emmarca dins del conveni que Turisme CV té amb Gasterra UA-DéniaEl secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha realitzat l'obertura de la conferència impartida per Toni Massanés, director general de la Fundació Alicia, un dels centres d'investigació gastronòmica més importants en l'àmbit nacional, després del Basque Culinari, i director també del 'Corpus culinari català'.

La conferència coincideix amb el Dia Mundial de l'Alimentació de la FAO, amb el lema 'Cultivar, nodrir, preservar. Junts'.

Colomer ha assenyalat que la celebració d'aquest dia "ha de ser una inspiració per a la resta de l'any" i que "el lema d'enguany és molt significatiu perquè aposta per un projecte col·lectiu, per fer-ho junts".

"No solament hem de cultivar, preservar i nodrir aliments, sinó també valors i actituds de tot allò que forma part de la capacitat humana de motivar-nos junts", ha assegurat.

També ha recalcat que "L'Exquisit Mediterrani no deixa de ser una exaltació del treball en xarxa, com ho són les nostres aliances amb agents com Gasterra" i ha afegit que "projectes com el 'Corpus del patrimoni culinari de la Comunitat Valenciana' ens ajuden a redescobrir un rebost de productes i actituds".
Aquesta conferència s'emmarca dins del conveni que Turisme Comunitat Valenciana té amb Gasterra UA-Dénia per a l'impuls del turisme gastronòmic.

Amb aquest acord, Turisme fa un estudi pilot a la Marina Alta com a primer pas per a l'elaboració del 'Corpus del patrimoni culinari de la Comunitat Valenciana'.

Arxius relacionats